Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως κατέλαβαν την Μαριούπολη - Τι λέει ο Πούτιν

«Χρειάζονται τρεις με τέσσερις μέρες για το Azovtal»

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως κατέλαβαν πλέον τη Μαριούπολη, εκτός από την περιοχή του Αζοφτάλ, όπου έχουν βρει καταφύγιο πολλοί άμαχοι. 

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το BBC, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «οι ρωσικές δυνάμεις και παραστρατιωτικές μονάδες των αυτονομιστών της αυτοανακηρυχθείσας “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ” κατέλαβαν τη Μαριούπολη». 

Ουκρανία: «Ζούμε τις τελευταίες μας ώρες στη Μαριούπολη»

Επίσης, είπε στον Ρώσο Πρόεδρο πως περισσότεροι από 2.000 Ουκρανοί μαχητές παραμένουν μέσα μαχητές στους χώρους της χαλυβουργίας Azovstal της Μαριούπολης.

Μαχητές στη Μαριούπολη

«Η κατάσταση στην πόλη είναι ήρεμη, μας επιτρέπει να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε την τάξη, να επιστρέψει ο πληθυσμός και να αποκατασταθεί η ειρηνική ζωή», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ουκρανία: «Μέχρι το μεσημέρι η Μαριούπολη θα έχει πέσει»

Για όσους έχουν καταφύγει στο εργοστάσιο του Azovtal, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι άμαχοι και έχουν εγκλωβιστεί εκεί από τους Ρώσους, ο Σοϊγκού θεωρεί πως «χρειάζονται περίπου τρεις με τέσσερις μέρες για να ολοκληρώσουμε κι αυτή την αποστολή». 

Πούτιν: «Αποκλείστε τη βιομηχανική ζώνη για να μην περνά ούτε μύγα»

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti υποστηρίζει πως ο Ρώσος Πρόεδρος έδωσε εντολή για ματαίωση της εφόδου στο τεράστιο εργοστάσιο ης Μαριούπολης. 

Μαχητές στη Μαριούπολη

«Πρέπει να σκεφτούμε τις ζωές και την υγεία των στρατιωτών και των αξιωματικών μας. Δεν υπάρχει ανάγκη να συρθούν σε αυτές τις κατακόμβες, να συρθούν στα υπόγεια αυτών των βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Αποκλείστε αυτή τη βιομηχανική ζώνη ώστε να μην περνά ούτε μύγα. Πείτε για άλλη μια φορά σε όλους όσοι δεν έχουν ακόμη καταθέσει τα όπλα τους να το κάνουν. Η ρωσική πλευρά εγγυάται τις ζωές τους και την αξιοπρεπή τους μεταχείριση σύμφωνα με τη σχετική διεθνή νομοθεσία», είπε ο Πούτιν υπογραμμίζοντας ότι «θα παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη σε όλους τους τραυματίες». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top