Tελεσίγραφο των Ρώσων στη Μαριούπολη - «Παραδοθείτε μέχρι το μεσημέρι»

Έφοδος στο Αzovstal, όπου έχουν βρει καταφύγιο άμαχοι

Εικόνες καταστροφής στην ανατολική Ουκρανία/ AP

Νέο τελεσίγραφο των Ρώσων στους μαχητές της Μαριούπολης: «Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους έχουν εγγύηση ότι θα παραμείνουν ζωντανοί». Εκατοντάδες άμαχοι που έχουν βρει καταφύγιο στο εργοστάσιο Azovtal κινδυνεύουν. Κανένας ανθρωπιστικός διάδρομος για να φύγουν οι άμαχοι από την Ουκρανία

Οι Ρώσοι χτυπούν αλύπητα την Μαριούπολη στην Ουκρανία

Η Ρωσία κάλεσε σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις και τους ξένους μισθοφόρους να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal στην πολιορκημένη Μαριούπολη μέχρι σήμερα το μεσημέρι. 

Ουκρανία: «Ξεκινά η δεύτερη φάση του πολέμου» - Φόβοι για νέο αιματοκύλισμα

«Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους έχουν εγγύηση ότι θα παραμείνουν ζωντανοί», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες κάτοικοι της Μαριούπολης σε μία προσπάθεια να επιβιώσουν από τους συνεχείς βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις. Η Μαριούπολη πριν τον πόλεμο είχε περίπου 400.000 κατοίκους και υπολογίζεται πως πλέον στην πόλη έχει παραμείνει το 25% των πολιτών. 

Οι Ρώσοι χτυπούν αλύπητα την Μαριούπολη στην Ουκρανία

Νωρίτερα σήμερα αυτονομιστές, υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία, ανακοίνωσαν ότι προσπαθούν να καταλάβουν με έφοδο τη χαλυβουργία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, το οποίο επικαλείται τον εκπρόσωπο των αυτονομιστών Έντουαρντ Μπασούριν.

Κανένας ανθρωπιστικός διάδρομος για να φύγουν οι άμαχοι

Πληροφορίες του BBC αναφέρουν πως οι Ρώσοι σήμερα χτυπούν όλο το ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας, ενώ για τρίτη συνεχόμενη μέρα δεν υπάρχουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να φύγουν οι άμαχοι από τη χώρα. 

Μαριούπολη: Η σπαρακτική έκκληση της 4χρονης Αλίκης

«Σήμερα, 19 Απριλίου, δε θα υπάρξει δυστυχώς κανένας ανθρωπιστικός διάδρομος. Οι σφοδροί βομβαρδισμοί συνεχίζονται στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν, σύμφωνα με το Κίεβο, μεγάλη επίθεση χθες, Δευτέρα, αναφέρει η Ουκρανή αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ σε ανάρτησή της στο Telegram.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top