Μακρόν: «Να μην κερδίσει η ακροδεξιά» - Καλεί συσπείρωση των ψηφοφόρων

Δημοσκόπηση δείχνει ντέρμπι Μακρόν - Λεπέν στον β' γύρο των εκλογών

Βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις εκλογές στη Γαλλία/ Ανταπόκριση: Μαρία Δεναξά

Ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε δηλώσεις μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει συσπείρωση. 

Οι υποστήρικτες του τον υποδέχτηκαν με πανηγυρισμούς και όταν ανέβηκε στο βήμα φώναξαν: «και ένα και δύο και πέντε ακόμη Μακρόν Πρόεδρος».

Γαλλία: Νίκη Μακρόν στον α' γύρο των εκλογών, δίνουν τα επίσημα exit poll

Εκείνος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν, ενώ είπε πως θα συνεχίσει με το όραμά του.

Στις δηλώσεις του επεσήμανε πως «τίποτα δεν έχει κριθεί» και πως «οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες», κρίνοντας από τις λίγες μονάδες διαφορά που είχε από τη Μαρίν Λεπέν αλλά και το τεράστιο ποσοστό αποχής (σχεδόν 25%) που σημειώθηκε κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών. 

Εμανουέλ Μακρόν

Ο Μακρόν ζήτησε, ακόμη, από τους Γάλλους να τον ψηφίσουν για να μην κερδίσει το ακροδεξιό κόμμα, του οποίου αρχηγός είναι η Μαρίν Λεπέν. «Καλώ όλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν με ψήφισαν στον πρώτο γύρο, να συσπειρωθούν», τόνισε. 

Γαλλία: Σχεδόν όλοι όσοι δεν προκρίθηκαν στον β' γύρο στηρίζουν τον Μακρόν

Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι που δεν προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών δήλωσαν πως θα στηρίξουν τον Γάλλο Πρόεδρο και πως δεν πρέπει να κερδίσει η Μαρίν Λεπέν. Εξαίρεση αποτελεί ο επίσης ακροδεξιός υποψήφιος Ερίκ Ζεμούρ, ο οποίος θα ψηφίσει για τη Λεπέν. 

Δημοσκόπηση του TF1 δείχνει ότι στο δεύτερο γύρο ο Μακρόν θα λάβει 51% και η Λεπέν 49%

Εξαιρετικά αμφίρροπος αναμένεται ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού TF1 που πραγματοποιήθηκε σήμερα επί δείγματος 1.000 ατόμων, μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει με 51% έναντι 49% της Μαρίν Λεπέν. Αυτό σημαίνει ότι παρά τις παραινέσεις πολλών υποψηφίων και πολιτικών αρχηγών υπέρ της ψήφου στον Μακρόν, οι ψηφοφόροι των κομμάτων τους σε σημαντικό βαθμό δεν τους ακολουθούν.

Ο δεύτερος και τελικό γύρος των εκλογών στη Γαλλία θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου. 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top