Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο μνημόσυνο για τον Φίλιππο

Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά από πέντε μήνες

Μετά από πέντε ολόκληρους μήνες η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, ώστε να παραβρεθεί μαζί με τη βασιλική οικογένεια στην τελετή μνήμης προς τιμήν του πρίγκιπα Φίλιππου, ένα χρόνο μετά τον θάνατό του. 

Ο δούκας του Εδιμβούργου, ο οποίος ήταν στο πλευρό της συζύγου του για περισσότερες από επτά δεκαετίες, έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2021, δύο μήνες πριν από τα 100α γενέθλιά του.

βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ φτάνοντας στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ

Μόνο 30 άτομα μπόρεσαν να παρευρεθούν στην κηδεία του τότε λόγω των αυστηρών κανόνων για τον κορωνοϊό.

Η σημερινή τελετή στο Αβαείο του Γουέστμινστερ ήταν ένα πολύ μεγαλύτερο γεγονός.

Στο πλευρό της Ελισάβετ βρέθηκαν ο πρίγκιπας Κάρολος, ο γιος του Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών τους.

Μαζί τους στην εκκλησία ήταν ξένοι βασιλιάδες και βασίλισσες, φίλοι του αείμνηστου δούκα, πολιτικοί συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στρατιωτικές προσωπικότητες και περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι φιλανθρωπικών οργανώσεων.

μνημόσυνο Φίλιππος

Στο μνημόσυνο για τον Φίλιππο παραβρέθηκαν ο Κάρολος, η Καμίλα, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ

Η Ελισάβετ αναγκάστηκε να περικόψει τα καθήκοντά της τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από μια άγνωστη ασθένεια, με τους γιατρούς να της συστήνουν ξεκούραση. Έκτοτε υπήρξαν έντονες ανησυχίες για την υγεία της, καθώς ακύρωσε αρκετές προγραμματισμένες εκδηλώσεις, στις οποίες έπρεπε να παραστεί. 

Η βασίλισσα έφτασε μέσω μιας πλαϊνής εισόδου στο Αβαείο για την πρώτη της εμφάνιση δημόσια μετά την ανάρρωσή της από τον κορωνοϊό, χρησιμοποιώντας ένα μπαστούνι.

Ελισάβετ

Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση της βασίλισσας μετά από πέντε μήνες

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος έχει μετακομίσει για να ζήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη σύζυγό του Μέγκαν, δεν παρευρέθηκε στη λειτουργία μετά από μια διαφωνία με την κυβέρνηση για την προσωπική του ασφάλεια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top