Προσευχήθηκαν για την ειρήνη στις εκκλησίες του Κιέβου 

Συγκίνηση και μηνύματα για την Ελλάδα στον ορθόδοξο Ναό του Αγίου Ανδρέα

Η απεσταλμένη του Star στο Κίεβο Λευκή Γεωργάκη και ο οπερατέρ Αλέξης Πόνσε βρέθηκαν στις ορθόδοξες εκκλησίες στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.  Κατέγραψαν συγκινητικές στιγμές με πιστούς, ανάμεσα τους και παιδιά,  να προσεύχονται για την ειρήνη.  

Κίεβο: πιστοί προσεύχονται στις εκκλησίες για την ειρήνη

Κίεβο: πιστοί προσεύχονται στις εκκλησίες για την ειρήνη 

«Βόρεια και Νότια Κορέα» θέλει να δημιουργήσει στην Ουκρανία η Ρωσία   

Μητέρες με τα μωρά στην αγκαλιά τους, μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, ενώνουν τις προσευχές τους για να τελειώσει η φρίκη που ζουν.  

«Προσεύχομαι να σταματήσει ο πόλεμος και να έχουμε ειρήνη» δήλωσε στην κάμερα του Star η 11χρονη Άννα, ενώ ο 10χρονος Αντρέι, γιος  ιερέα, είπε: «προσεύχομαι για να δώσει  ο Θεός δύναμη στους μαχητές που παλεύουν για την Ουκρανία».  

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ορθόδοξοι βομβαρδίζουν ορθόδοξους  

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα»
 

Ο πατέρας Σεργκέι έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από το Star στους Έλληνες.   «Ευχαριστούμε όλες τις χώρες που βοηθούν την Ουκρανία. Έχουμε πρόσφυγες πολλούς.  Ευχαριστούμε την Ελλάδα».   Επιβλητικός ο ορθόδοξος ναός του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο στέκεται στέκεται αγέρωχος από τον 18ο αιώνα.  

Κίεβο: Ο ορθόδοξος ναός του Αγίου Ανδρέα

Κίεβο: Ο ορθόδοξος ναός του Αγίου Ανδρέα 

Οι περίφημες εκκλησίες του Κιέβου στο κέντρο της πόλης όπως ο  Άγιος Ανδρέας δεν έχουν πολλούς πιστούς . Ο κόσμος δεν μπορεί να έρθει εύκολα και υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί για λόγους ασφαλείας. Δεν υπάρχουν μέσα μεταφορας και υπάρχει ο κίνδυνος σαμποτάζ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top