Τελεσίγραφο Ρωσίας: Παραδώστε μας έως τα ξημερώματα τη Μαριούπολη

Πάνω από 2.100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Μαριούπολη

Συνεχείς είναι οι βομβαρδισμοί και στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Σκληρό τελεσίγραφο λίγων ωρών για την παράδοση της Μαριούπολης δίνει η Μόσχα στο Κίεβο.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria, που επικαλείται το υπουργείο Άμυνας της χώρας, η Ρωσία έδωσε διορία για την παράδοση της πολιορκούμενης Μαριούπολης έως τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Oι αρχές της Μαριούπολης έχουν τώρα την ευκαιρία να κάνουν μια επιλογή και να περάσουν στο πλευρό του λαού, αλλιώς το στρατιωτικό δικαστήριο που τους περιμένει θα είναι απλά πολύ λίγο σε σχέση με αυτό που τους αξίζει για τα τρομερά εγκλήματά τους, τα οποία η ρωσική πλευρά τεκμηριώνει πολύ προσεκτικά, δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρουτης Διοίκησης Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ

Το συνεχιζόμενο δράμα της Μαριούπολης, με τους συνεχείς βομβαρδισμούς, τα πτώματα στους δρόμους και την ανθρωπιστική κρίση, κάνει τον γύρο του κόσμο.

Περισσότεροι από 2.100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Μαριούπολη από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Ουκρανία.

Την Κυριακή, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης, η Ρωσία βομβάρδισε σχολή καλών τεχνών, όπου είχαν βρει καταφύγιο 400 πολίτες, μεταξύ των οποίων παιδιά.

Ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα την Κυριακή, είπε χαρακτηριστικά ότι η Μαριούπολη «θα μπει σε μια λίστα πόλεων παγκοσμίως που καταστράφηκαν τελείως».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top