Πλάνα του Star από το Λβιβ: Οι κάτοικοι προσεύχονται στα καταφύγια

Η πόλη έχει σχεδόν 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και δέχθηκε βομβαρδισμούς

Η φρίκη του πολέμου συνεχίζεται στην Ουκρανία. Ο ρεπόρτερ του Star Γιώργος Βότσκαρης βρίσκεται στο Λβιβ και κατέγραψε σήμερα συγκλονιστικά πλάνα, όταν το μεσημέρι ήχησαν ξανά οι σειρήνες στην πόλη. 

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν και πάλι τη στρατιωτική βάση της πόλης και τα καταφύγια γέμισαν αμέσως από κόσμο. Ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, οι Ουκρανοί ξεκίνησαν να προσεύχονται προκειμένου να τελειώσει ο εφιάλτης τους. 

Αυτή την ώρα, οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους και προσπαθούν να δουν τι έχει μείνει όρθιο. Η πόλη έχει σχεδόν 1 εκατομμύριο πρόσφυγες, οι οποίοι προσπαθούν να φύγουν για την Πολωνία και την υπόλοιπη Ευρώπη και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τη σημερινή επίθεση. 

Στην πόλη έχουν στηθεί παντού οχυρά, σιδερένιες κατασκευές και οδοφράγματα. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να μπει και να βγει από την πόλη αν δεν περάσει από έλεγχο από τον στρατό και την αστυνομία. 

Ουκρανία: Νεκρός ένας Αμερικανός δημοσιογράφος των New York Times στο Ιρπίν

Η περιοχή έχει πάρα πολύ κόσμο και δεν υπάρχει σχέδιο διαφυγής. Τις τελευταίες μέρες, οι Ουκρανοί ανοίγουν τα καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου, ενώ στα σπίτια τους βάζουν τσουβάλια με άμμο για να εμποδίσουν τις ρουκέτες και τις βόμβες να μπουν μέσα.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top