Ουκρανία: Πιθανή συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι στο Κρεμλίνο

Βήματα προσέγγισης με την Ουκρανία βλέπει ο Πούτιν

Σε ναυάγιο κατέληξε η χθεσινή συνάντηση Λαβρόφ Κουλέμπα στην Αττάλεια

Πιθανή είναι μια συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του σε συνάντησή του με τον Λευκορώσο πρόεδρο, Α. Λουκασένκο, δήλωσε πως υπάρχουν ορισμένα θετικά σημάδια στις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Όπως είπε ο κ. Πεσκόφ, σε δημοσιογράφους, το Κρεμλίνο δεν αποκλείει συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων, αλλά θα πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένη, ώστε να παράξει αποτελέσματα. 

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν το Ντνίπρο – Χτυπήθηκε ψυχιατρείο στο Χάρκοβο

«Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι. Θεωρητικά, είναι πράγματι δυνατό», είπε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη δήλωση του εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, ότι μια συνάντηση μεταξύ Ρώσου και Ουκρανού προέδρου μπορεί να πραγματοποιηθεί σύντομα.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι «πρώτα, οι αντιπροσωπείες και οι υπουργοί πρέπει να κάνουν μέρος των εργασιών που απαιτούνται για να διασφαλίσουν ότι οι πρόεδροι δε θα συναντηθούν μόνο και μόνο για να συναντηθούν, αλλά θα πραγματοποιήσουν επαφές που θα αποφέρουν αποτελέσματα».

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ στις Βερσαλλίες: Διακήρυξη για Ουκρανία – ενέργεια 

«Η θέση της Ρωσίας δεν είναι μυστική, έχει διατυπωθεί και τεθεί υπόψη των Ουκρανών διαπραγματευτών. Περιμένουμε να λάβουμε τις διευκρινίσεις τους», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Πούτιν: «Θετικά σημάδια στις συνομιλίες με τους Ουκρανούς»

«Σίγουρα θα σας ενημερώσω για την κατάσταση στην Ουκρανία και, πρώτα απ’ όλα, για το πώς εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες διεξάγονται πλέον σχεδόν σε καθημερινή βάση. Υπάρχουν ορισμένες θετικές εξελίξεις, όπως μου ανέφεραν οι διαπραγματευτές της πλευράς μας. Θα σας μιλήσω για όλα αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Λευκορώσο ομόλογό του.

Ουκρανία: Ναυάγησαν οι χθεσινές συνομιλίες Λαβρόφ - Κουλέμπα

Χθες στην Αττάλεια, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ είχε συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα. Μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνάντησης των δύο ηγετών, λέγοντας πως η Μόσχα είναι ανοιχτή στο να πραγματοποιηθεί, με την προϋπόθεση ότι θα είναι ουσιαστική. 

Ουκρανία: Άκαρπη η συνάντηση Κουλέμπα - Λαβρόφ

«Δεν μπορεί να γίνει συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι απλά και μόνο για να γίνει. Ο Πούτιν θα είναι παρών όταν υπάρχει μια σοβαρή βάση διαπραγμάτευσης», είπε χαρακτηριστικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top