Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι ζήτησε ο Ερντογάν από τον Τζο Μπάιντεν

Οι δύο ηγέτες είχαν επικοινωνία με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ο επίκουρος καθηγητής διεθνών Σχέσεων Γιώργος Φίλης εξηγεί στο Star, εάν τελικά η Τουρκία αποκομίζει κάποια οφέλη από το ρόλο που παίζει στο ουκρανικό - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ρόλο «διαμεσολαβητή» μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας έχει αναλάβει η Τουρκία. Το απόγευμα της Πέμπτης, οι πρόεδροι Τουρκίας και ΗΠΑ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Τζο Μπάιντεν, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

Ουκρανία: Μια ανάσα από το Κίεβο οι Ρώσοι - Σφοδρές μάχες στα περίχωρα

Συζήτησαν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και για διμερή θέματα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την τουρκική προεδρία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Αμερικανό ομόλογό του πως ο ρόλος της Τουρκίας στην προσπάθεια να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ Μόσχας και Κιέβου είναι σημαντικός, προκειμένου να αποτραπεί η κλιμάκωση της κρίσης. Υπογράμμισε, δε, πως η τριμερής συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα - Τσαβούσογλου στην Αττάλεια, λίγες ώρες νωρίτερα, ήταν μία διπλωματική επιτυχία.

Ουκρανία: Άκαρπη η συνάντηση Κουλέμπα - Λαβρόφ

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν τόνισε στον Μπάιντεν πως ήρθε η ώρα να αρθούν όλες οι «άδικες» κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Συμπλήρωσε, ακόμα, ότι η Τουρκία επιθυμεί να αγοράσει 40 νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και να εκσυγχρονίσει αυτά που έχει ήδη, το συντομότερο δυνατόν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top