Γαλλία: Αποτελεσματικές οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία

Στόχος είναι να αναγκαστεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν να αναθεωρήσει τα σχέδιά του

Αποτελεσματικές είναι οι κυρώσεις, σύμφωνα με την Γαλλία, που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία. Όπως λένε «Οι κυρώσεις της Ευρώπης αρχίζουν να έχουν αποτέλεσμα στη Ρωσία».

Ρωσία: Καταγγέλει οικονομικό πόλεμο από την Ουάσινγκτον

«Έχουμε λάβει μαζικά μέτρα» κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Αττάλ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Ανέφερε διάφορες περιπτώσεις κυρώσεων, τονίζοντας για παράδειγμα ότι η Γαλλία και η Ευρώπη έχουν βάλει στο στόχαστρο τους «Ρώσους ολιγάρχες». 

«Αυτές οι κυρώσεις αρχίζουν να έχουν αποτέλεσμα, στη Ρωσία το βλέπουμε», δήλωσε ο Ατάλ, αναφέροντας την πτώση του ρουβλίου και την «επιδείνωση της κατάστασης της ρωσικής οικονομίας». Στόχος είναι να αναγκαστεί «ο Βλαντιμίρ Πούτιν να αναθεωρήσει τα σχέδιά του», εξήγησε ο εκπρόσωπος.

«Εξετάζουμε διαρκώς δύο πράγματα: πώς να αυξήσουμε τις κυρώσεις και πώς να προετοιμαστούμε για τις αντί-κυρώσεις ή τα εμπάργκο που θα μπορούσε να αποφασίσει η Ρωσία», είπε ο Γκάμπριελ Ατάλ.

Εκτός των άλλων ο Γκαμπριέλ Αττάλ κυβερνητικός εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, δήλωσε πως «Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, δεν είμαστε κομπλεξικοί. Είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας, την υποστηρίζουμε με ανθρωπιστικό και αμυντικό εξοπλισμό αλλά δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, δεν είμαστε οι ίδιοι συμμέτοχοι σε αυτή τη σύγκρουση.

Ουκρανία: Ρωσική φάλαγγα λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο

Στόχος μας δεν είναι να επεκταθεί αυτή η σύγκρουση σε άλλες χώρες, να υπάρξουν περισσότεροι βομβαρδισμοί, περισσότεροι θάνατοι, αλλά να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και διαπραγματεύσεις. Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι πρόκειται για μια λεπτή ισορροπία, που είναι δύσκολο να διατηρηθεί, αλλά είναι απαραίτητη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top