Τυπική χειραψία Δένδια – Τσαβούσογλου στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

Για Ουκρανία: Να αντιμετωπίσουμε με τον κατάλληλο τρόπο την πρόκληση

Τυπική κοινωνική χειραψία είχαν ο Νίκος Δένδιας με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

«Η Ελλάδα, ως ζήτημα αρχής, είναι πάντα υπέρ του διεθνούς κράτους δικαίου. Και φυσικά, η παρούσα κατάσταση στην Ουκρανία αποτελεί τη σοβαρότερη πρόκληση για το κράτος του διεθνούς δικαίου στον 21ο αιώνα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών, προσερχόμενος στην έκτακτη σύνοδο.

Δένδιας: Προτεραιότητα του ΥΠΕΞ η προστασία των Ελλήνων της Ουκρανίας 

«Στη σημερινή μας συζήτηση στο ΝΑΤΟ πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση, με πολύ κατάλληλο τρόπο, με πλήρη ενότητα και με πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Δένδιας: Η αρχή της αποχής από βία παραβιάζεται αναίσχυντα εδώ και καιρό 

«Εκτός από αυτό, όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα έχει μία σημαντική μειονότητα 150.000 ανθρώπων γύρω από τη Μαριούπολη στην Ουκρανία. Νοιαζόμαστε για αυτούς τους ανθρώπους. Την ώρα που μιλάμε, υπάρχει το "Νόστος 3", η τρίτη μας επιχείρηση εκκένωσης. Νοιαζόμαστε και προσευχόμαστε για τους συμπατριώτες μας», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ερντογάν σε προεκλογική συγκέντρωση: Βλέπετε τι γίνεται με Ουκρανία και Ρωσία

«Βλέπετε τις εξελίξεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, έτσι δεν είναι; Βλέπετε την κατάσταση στην οποία  έχουν βρεθεί έτσι δεν είναι;», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε προεκλογική συγκέντρωση σε μέλη του κόμματός του στην Άγκυρα.

«Εμείς θα πάρουμε το μάθημα μας από αυτή την κατάσταση και θα συνεχίσουμε την πορεία μας», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Οι μεγάλες προσπάθειες, οι θυσίες, οι προσπάθειες και οι κόποι μας, θέλουμε να στεφθούν με επιτυχία, βάζοντας την Τουρκία σε σημείο να βρεθεί ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και να γίνει μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις σε πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο», τόνισε.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top