Εμφανίστηκε ο Ζελένσκι από το Κίεβο: «Είμαστε εδώ για το κράτος μας»

Προειδοποιήσεις για βομβαρδισμούς και τη νύχτα στο Κίεβο

Εδώ και λίγες ώρες η τοποθεσία του Ουκρανού Προέδρου, ήταν άγνωστη, με τους Ρώσους να βγάζουν φήμες ότι έχει φύγει από την χώρα. Ωστόσο πριν από λίγο, ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι ανήρτησε βίντεο με το οποίο δείχνει ότι βρίσκεται στο Κίεβο. 

Εν εξάλλω ο Πούτιν: Καλεί τους Ουκρανούς να ρίξουν την κυβέρνησή τους

Πριν από λίγη ώρα ο Πρόεδρος Ζελένσκι απηύθυνε μήνυμα λέγοντας πως: «Βρισκόμαστε όλοι εδώ, οι στρατιώτες μας είναι εδώ, οι πολίτες, η κοινωνία, είμαστε όλοι εδώ, για να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία μας, το κράτος μας». Δίπλα του εμφανίστηκαν ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ, ο προσωπάρχης του και ένας στενός σύμβουλός του.

Χιλιάδες Τσετσένοι «εκτελεστές» στην Ουκρανία - Γιατί τους έστειλε ο Πούτιν

Προειδοποιήσεις για βομβαρδισμούς και τη νύχτα στο Κίεβο

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Οντσένκο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, έχει έρθει ειδοποίηση για πολλούς βομβαρδισμός και επιθέσεις σε διάφορες πόλεις, ανάμεσα τους και το Κίεβο. Είναι η δεύτερη νύχτα που οι κάτοικοι του Κιέβου θα κοιμηθούν στα υπόγεια και το μετρό. Ωστόσο, καμία μεγάλη πολύ της Ουκρανίας, πάρα τις σφοδρές επιθέσεις, δεν εχιε καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι Ρώσοι προσπαθούσαν να σπάσουν τον ουκρανικό κλοιό για να μπουν στις μεγάλες πόλεις και κυρίως το Κίεβο.

ΝΑΤΟ: «Θα αναπτύξουμε περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη»

Ο Ζελένσκι επιμένει να καλεί τους διεθνείς εταίρους να βοηθήσουν την Ουκρανία και το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας έχει αποστείλει αίτημα και στην Ελλάδα για παροχή βοήθειας (ιατροφαρμακευτικού υλικού, μέσων επικοινωνίας κλπ). 

Οι οδηγίες που δίνονται στους πολίτες στην Ουκρανία έχουν να κάνουν με τις πηγές πληροφόρησης, καθώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα παραπληροφόρησης.

Μπαράζ εκρήξεων στη Μαριούπολη

Δύσκολα είναι τα πράγματα και στη Μαριούπολη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του Star στην Ουκρανία, Σπύρου Λάμπρου, τα χωριά των Ελλήνων ομογενών στη Μαριούπολη δεν έχουν ρεύμα και δεν έχουν καμία επικοινωνία. Η νύχτα θα είναι η μητέρα των μαχών για το Χαρκοβο, τη Μαριούπολη και για το Κίεβο.

Οι Ουκρανοί χθες κατάφεραν και απέκρουσαν μια φοβερά σφοδρή επίθεση των Ρώσων στο Ντονετσκ.

«Θέμα τύχης να βρεις ψωμί» - Μαρτυρία Ελληνίδας ομογενούς στην Ουκρανία

Ο Πούτιν στοχεύει στο να καταλάβει περιοχές, κάτι το οποίο θα καταφέρει αν πάρει το Κίεβο. Στο Χάρκοβο πλέον οι Ουκρανοί έχουν υποχωρήσει αρκετά.

Οι Ρώσοι αν ρίξουν πυραύλους θα μπορέσουν να ρίξουν πολλές περιοχές ταυτόχρονα. Ωστόσο, ο Πούτιν σκέφτεται τους Ρωσόφωνους, οι οποίο είναι εξοργισμένοι με τις κινήσεις του.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top