Χιλιάδες Τσετσένοι «εκτελεστές» στην Ουκρανία - Γιατί τους έστειλε ο Πούτιν

Η ειδική «τράπουλα» με φωτογραφίες και περιγραφές Ουκρανών

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και ο ρωσικός στρατός βρίσκεται στο Κίεβο σκορπώντας τον τρόμο. Την ίδια ώρα, μια ομάδα «κυνηγών» των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας έχει εξαπολυθεί στην Ουκρανία για να συλλάβει ή να σκοτώσει συγκεκριμένους Ουκρανούς αξιωματούχους. 

Εν εξάλλω ο Πούτιν: Καλεί τους Ουκρανούς να ρίξουν την κυβέρνησή τους

 

Σε κάθε στρατιώτη φέρεται να δόθηκε μια ειδική «τράπουλα» με φωτογραφίες και περιγραφές Ουκρανών αξιωματούχων, αναφέρεται στο Telegram της Μόσχας.

 

 

Nα «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία Πούτιν και Λαβρόφ θέλει η Ευρώπη

Ο κατάλογος περιλαμβάνει αξιωματούχους και αξιωματικούς ασφαλείας που είναι ύποπτοι για «εγκλήματα» από τη Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, σύμφωνα με την έκθεση.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχτηκε ότι είναι ο «νούμερο ένα στόχος» για Ρώσους δολοφόνους στο Κίεβο, ενώ η οικογένειά του είναι «ο νούμερο δύο στόχος» για τους δολοφόνους του Πούτιν.

 

 

Η ομάδα των Τσετσένων πιστεύεται ότι βρίσκεται ήδη σε ουκρανικό έδαφος και φέρεται ότι δόθηκε εντολή να σκοτώσει τους καταζητούμενους.

Ακόμα, σύμφωνα με την Daily Mail, πιστεύεται ότι όσοι προσδιορίζονται από τη Μόσχα ως «Ναζί» πιθανόν να βρίσκονται και εκείνοι στον «κατάλογο» θανάτου. 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι ένας βασικός στόχος της εισβολής στην Ουκρανία ήταν να «αποναζιστεί» η χώρα.

Η κρατική τηλεόραση στην Τσετσενία μετέδωσε ότι ο Ραμζάν Καντίροφ, 45 ετών, ηγέτης της δημοκρατίας και στενός σύμμαχος του Πούτιν, είχε επισκεφθεί τις δυνάμεις του στην Ουκρανία.

Οι Τσετσένοι πιστεύεται ότι προέρχονται από το Νότιο τάγμα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φρουράς, που εδρεύει στην Τσετσενία.

Ο Καντίροφ φέρεται να συναντήθηκε χθες με τον Βίκτορ Ζολότοφ, διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εθνικής Φρουράς και Ανώτατο Διοικητή των Δυνάμεων της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς, επίσης στενό σύμμαχο του Πούτιν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top