Εν εξάλλω ο Πούτιν: Καλεί τους Ουκρανούς να ρίξουν την κυβέρνησή τους

Ουκρανοί πολίτες παίρνουν στα χέρια τους τα όπλα - Κόλαση στο Κίεβο

Μέχρι πριν λίγες ώρες ο Πούτιν είχε αποδεχτεί τον διάλογο με τον Ζελένσκι/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (25/2/22)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε νέες δηλώσεις σε ζωντανή σύνδεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο Ρώσος Πρόεδρος ζητά από τους Ουκρανούς να ρίξουν την κυβέρνησή τους και να καταθέσουν τα όπλα. Ο Πούτιν απευθύνθηκε στον λαό της Ουκρανίας, λέγοντας συγκεκριμένα: «Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας»!

ΥΠΕΞ: Δραματικές εξελίξεις στο Κίεβο - Εκκενώνεται και η ελληνική πρεσβεία 

Τα όσα είπε ο Πούτιν, δείχνουν πως ο διάλογος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ίσως ναυάγησε πριν καν ξεκινήσει. Νωρίτερα οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τον δεύτερο να δέχεται την πρότασή του.

Nα «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία Πούτιν και Λαβρόφ θέλει η Ευρώπη

«Δεν περιμένω συμφωνία με μία συμμορία ναρκομανών και νεοναζί που εγκαταστάθηκαν στο Κίεβο και πήραν ομήρους όλο τον ουκρανικό λαό» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις νέες δηλώσεις του, δείχνοντας ουσιαστικά πως «κλείνει» την πόρτα στον διάλογο με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι!

Παράλληλα, ο Ρώσος Πρόεδρος εκθείασε το έργο του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, λέγοντας πως «στο πεδίο της μάχης δεν πολεμούν Ουκρανοί στρατιώτες, αλλά εθνικιστές και  τρομοκράτες».

«Θέμα τύχης να βρεις ψωμί» - Μαρτυρία Ελληνίδας ομογενούς στην Ουκρανία

«Κάνω για άλλη μια φορά έκκληση στο στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας: μην επιτρέψετε στους νεοναζί και (Ουκρανούς ριζοσπαστικούς εθνικιστές) να χρησιμοποιούν τα παιδιά, τις γυναίκες και τους πρεσβύτερους σας ως ανθρώπινες ασπίδες», είπε ο Πούτιν σε τηλεοπτική συνάντηση με το συμβούλιο ασφάλειας της Ρωσίας. «Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας, θα είναι πιο εύκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία». Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί στην Ουκρανία ενεργούσαν «γενναία, επαγγελματικά και ηρωικά».

Εφιαλτική η κατάσταση στο Κίεβο - Πληροφορίες για ρίψεις πυραύλων

Οι σειρήνες έχουν ξεκινήσει να ηχούν ξανά στο Κίεβο, με τον δήμαρχο της πόλης να δηλώνει πως «έχει ξεκινήσει η αντίσταση». Πληροφορίες κάνουν λόγο για ρίψη ρωσικών πυραύλων.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι κατέλαβε αεροδρόμιο έξω από το Κίεβο.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχασαν περίπου 2.800 στρατιώτες και 80 τανκ κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους εναντίον της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα η Ουκρανή αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ. 

Η ίδια πρόσθεσε, σε μήνυμά της στη σελίδα της στο Facebook, πως τα ρωσικά στρατεύματα έχασαν επίσης 156 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 10 αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα, έως τις 15.00 ώρα Ελλάδας. 

Οι αρχές του Κιέβου προειδοποίησαν τους κατοίκους του προαστίου Ομπολόν, στο βορειοδυτικό τμήμα της ουκρανικής πρωτεύουσας, να μείνουν μακριά από τους δρόμους καθώς πλησιάζουν «εχθροπραξίες».

«Καθώς πλησιάζουν εχθροπραξίες, οι κάτοικοι του Ομπολόν καλούνται να μην βγαίνουν έξω», προειδοποίησαν σε ανακοίνωσή τους οι τοπικές αρχές.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι μάχες μαίνονταν στο προάστιο αυτό του Κιέβου, ενώ ακούγονταν ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών είχε επισημάνει στη σελίδα του στο Facebook ότι πρόκειται για μια επιχείρηση δολιοφθοράς των ρωσικών δυνάμεων την οποία διεξάγει μια αναγνωριστική μονάδα στρατιωτών.

«Ζητάμε από τους πολίτες να μας ενημερώνουν για τις κινήσεις του εχθρού, φτιάξτε βόμβες μολότοφ, εξουδετερώστες τον εχθρό!», έγραφε το μήνυμα.

Μετά από έκκληση της κυβέρνησης, Ουκρανοί πολίτες παίρνουν στα χέρια τους τα όπλα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top