Ουκρανία: «Ο Πούτιν επέλεξε τον πόλεμο» - Νέες κυρώσεις Μπάιντεν στη Ρωσία

Σκληρό πακέτο κυρώσεων κατά Ρώσων ολιγαρχών ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Λίγες ώρες μετά την έναρξη της εισβολής του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Ουκρανία: Το μυστικό σχέδιο του Πούτιν - Πού το πάει ο Ρώσος πρόεδρος;

Η απάντηση των ΗΠΑ έρχεται με βαριές κυρώσεις που στοχεύουν στην ρωσική οικονομία και συγκεκριμένα στο ρούβλι και τη ρωσική ελίτ.

Ουκρανία: «Δε θα παραδοθώ» - «Όχι» Ζελένσκι να παραδώσει τη χώρα υπό όρους

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε στο νέο διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν, οι περιορισμοί στις εξαγωγές εκτιμάται πως θα μπλοκάρουν σχεδόν το 50% των εισαγωγών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στη Ρωσία. Τόνισε, δε, ότι θα επιβάλει κυρώσεις σε άλλες τέσσερις ρωσικές τράπεζες, περιλαμβανομένης της VTB. Όπως είπε, οι κυρώσεις θα έχουν «σοβαρό κόστος στη ρωσική οικονομία, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα».

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι το Κίεβο θα πέσει εντός 96 ωρών

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία: «Εδώ και εβδομάδες είχαμε προειδοποιήσει ότι θα γινόταν αυτό και τώρα το βλέπουμε να ξεδιπλώνεται σε μεγάλη έκταση όπως είχαμε προβλέψει», είπε και επανέλαβε ότι πρόκειται για μία «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», ενώ υποστήριξε ότι οι φιλοδοξίες του Πούτιν ξεπερνούν την Ουκρανία, κάνοντας λόγο για αναβίωση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ουκρανία: Βαρύ πακέτο κυρώσεων Τζόνσον κατά της Ρωσίας

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κυρώσεων σε βάρος πάνω από 100 προσώπων και οντοτήτων από τη Ρωσία, αφότου η Μόσχα εξαπέλυσε μια επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Μπόρις Τζονσον: Στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία με «θανατηφόρα όπλα»

«Συνολικά, θα επιβάλουμε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων σε βάρος περισσότερων από 100 νέων οντοτήτων και προσώπων πέραν των εκατοντάδων άλλων που έχουν ήδη ανακοινωθεί», είπε ο Τζόνσον σε βουλευτές.

«Αυτό περιλαμβάνει όλους τους μεγάλους κατασκευαστές που στηρίζουν τη μηχανή του πολέμου του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν. Επιπλέον, απαγορεύουμε την Aeroflot από τη Βρετανία», είπε.

Επιπροσθέτως, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης είπε ότι οι ρωσικές τράπεζες θα αποκλειστούν από το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Λονδίνου, στο πλαίσιο των κυρώσεων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top