ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν επιβάλλει κυρώσεις στην Nord Stream 2 AG και τα στελέχη της

«Σχεδόν το 100% των ρωσικών δυνάμεων έχει πάρει θέση για μια εισβολή»

Προειδοποίηση για εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σε 48 ώρες - Ρεπορτάζ του ανταποκριτή του Star στην Ουάσινγκτον, Δημήτρη Σουλτογιάννη

Συνεχίζονται οι κυρώσεις προς τη Ρωσία, μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

ΗΠΑ: Προειδοποίηση για εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σε 48 ώρες

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλει κυρώσεις στην Nord Stream 2 AG, την εταιρία που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Κρίση στην Ουκρανία: Με αυστηρές κυρώσεις απαντούν ΗΠΑ και Ε.Ε. στη Ρωσία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αναφέρονται τα εξής:

«Από τότε που η Ρωσία άρχισε να αναπτύσσει στρατεύματα στα ουκρανικά σύνορα, οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν στενά με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να δώσουν μία ισχυρή και ενιαία απάντηση.

Όπως δήλωσα όταν συναντήθηκα με τον καγκελάριο Σολτς νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Γερμανία είχε ηγετικό ρόλο σε αυτήν την διαδικασία και συντονίσαμε από κοινού τις προσπάθειές μας για να σταματήσουμε τον αγωγό Nord Stream 2 εάν η Ρωσία εισέβαλε περαιτέρω στην Ουκρανία. 

Ποιοι είναι οι Ρώσοι εκατομμυριούχοι φίλοι του Πούτιν που «κυνηγά» η Δύση

Χθες, μετά τις νέες διαβουλεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεών μας, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την πιστοποίηση του αγωγού. 

Σήμερα ζήτησα από την κυβέρνησή μου να επιβάλει κυρώσεις στη Nord Stream 2 AG και στα στελέχη της. Αυτές οι κινήσεις αποτελούν μέρος του αρχικού πακέτου των κυρώσεων για τις ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία. Όπως έχω καταστήσει σαφές, δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω κινήσεις εάν η Ρωσία συνεχίσει την κλιμάκωση.

Με τις πράξεις του, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε στον κόσμο ένα τεράστιο κίνητρο για να μείνει μακριά από το ρωσικό αέριο και να στραφεί σε άλλες πηγές ενέργειας. Θέλω να ευχαριστήσω τον καγκελάριο Σολτς για τη στενή συνεργασία του και τη συνεχή αφοσίωσή του στο να λογοδοτήσει η Ρωσία για τις πράξεις της».

ΗΠΑ: Σχεδόν το 100% των ρωσικών δυνάμεων έχει πάρει θέση για μια εισβολή στην Ουκρανία

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είναι όσο έτοιμος θα μπορούσε να είναι για μια εισβολή στην Ουκρανία, καθώς «σχεδόν το 100% των αναγκαίων στρατιωτικών δυνάμεων έχει ήδη πάρει θέση», εκτίμησε σήμερα ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πούτιν διαθέτει σχεδόν το 100% των δυνάμεων που είχαμε υπολογίσει ότι θα κινητοποιούσε για να εισβάλει στην Ουκρανία, ενώ το 80% των περίπου 150.000 Ρώσων στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί κοντά στην Ουκρανία βρίσκονται σε «διάταξη μάχης», έχοντας συγκεντρωθεί σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τα σύνορα, σε σχηματισμό επίθεσης. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top