Αυστραλία: Αυτός είναι ο 35χρονος κολυμβητής που κατασπάραξε ο καρχαρίας

Η τραγική ειρωνία στην ανάρτηση που έκανε ο Σάιμον πριν τον θάνατό του

Ένας κολυμβητής στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας κατασπαράχθηκε χθες από λευκό καρχαρία που πέρασε από την περιοχή για πρώτη φορά τα τελευταία 59 χρόνια. 

Ο άτυχος άνδρας ονομαζόταν Σάιμον Νέλιστ. Είχε καταγωγή από τη Μεγάλη Βρετανία και ήταν 35 ετών, ενώ λάτρευε τη θάλασσα και το κολύμπι. Μάλιστα, τη στιγμή τα επίθεσης έκανε προπόνηση για έναν φιλανθρωπικό αγώνα στον οποίο θα συμμετείχε αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Λευκός καρχαρίας καταβροχθίζει κολυμβητή - Σοκαριστικό βίντεο

Ο καρχαρίας που καταβρόχθισε τον Βρετανό λάτρη του ωκεανού είχε μήκος 4,5 μέτρα, ενώ ότι απέμεινε από τη σορό του βρέθηκε μία ώρα αργότερα. Μάρτυρες της επίθεσης ήταν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν στη στεριά αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. 

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε από το περιστατικό προκάλεσε σοκ, καθώς το θύμα ακούγεται να ουρλιάζει, ενώ το νερό γύρω του γίνεται κόκκινο από το αίμα. 

Φίλοι και συγγενείς του 35χρονου γράφουν στο Facebook πως ήταν έμπειρος γνώστης της θάλασσας και δάσκαλος καταδύσεων. Όλοι δηλώνουν συγκλονισμένοι από την τραγωδία. 

ΗΠΑ: Καρχαρίας επιτέθηκε σε εννιάχρονο σε παραλία της Φλόριντα

Μάλιστα, ο Σάιμον είχε κάνει μία ανάρτηση λίγο καιρό πριν τον θάνατό του, κατά την οποία ζητούσε να αφαιρεθούν τα προστατευτικά δίχτυα για τους καρχαρίες στην Αυστραλία:

«Τα δίχτυα για τους καρχαρίες δεν προστατεύουν κανέναν και σκοτώνουν τη θαλάσσια ζωή». Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός πως σκοτώθηκε από το ζώο που τόσο αγαπούσε, σε μία σπάνια περίπτωση επίθεσης, λόγω της τοποθεσίας που βρισκόταν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top