Ουκρανία - Ζελένσκι: «Tην Τετάρτη 16/2 αναμένεται η ρωσική εισβολή»

Ουκρανία: Oι ΗΠΑ μεταφέρουν την πρεσβεία από το Κίεβο στο Λβιβ

Όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο ανταποκριτής του Star στις ΗΠΑ, Δημήτρης Σουλτογιάννης

Σε έκτακτο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έκανε γνωστό πως ενημερώθηκε ότι την Τετάρτη 16/2 η Ρωσία θα εισβάλλει στη χώρα του, κατά τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Κήρυξε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου «μέρα ενότητας», τονίζοντας στο διάγγελμά του ότι «μας λένε πως εκείνη θα είναι η ημέρα της ρωσικής επίθεσης».

Όπως τόνισε ο Ζελένσκι, την Τετάρτη «θα υψώσουμε σημαίες, θα βάλουμε μπλε και κίτρινες κορδέλες και θα δείξουμε στον κόσμο την ενότητά μας».

Ουκρανία: Oι ΗΠΑ μεταφέρουν την πρεσβεία από το Κίεβο στο Λβιβ

Η Ουάσινγκτον αποφάσισε να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία από το Κίεβο στο Λβιβ, στα δυτικά της χώρας, ενόψει της «δραματικής επιτάχυνσης» της ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα, ανακοίνωσε σήμερα επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Η πρεσβεία θα παραμείνει σε επαφή με την ουκρανική κυβέρνηση», αλλά «προτρέπουμε σθεναρά όλους τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται ακόμη στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα αμέσως», δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν σε ανακοίνωσή του.

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ ζητούν την εκκένωση της πρεσβείας τους στο Κίεβο

Το Σάββατο, οι ΗΠΑ είχαν δώσει εντολή προς το αμερικανικό προσωπικό της πρεσβείας τους στην Ουκρανία, το οποίο δεν σχετίζεται με επείγουσες υπηρεσίες, να εγκαταλείψει τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top