Απαγορεύτηκαν τα «κονβόι της ελευθερίας» στο Παρίσι - Υψηλά πρόστιμα

Κινητοποιήσεις τύπου Καναδά, αντιδρώντας στα μέτρα για τον κορωνοϊό

Στη Γαλλία, ένα κομβόι τουλάχιστον διακοσίων αντεμβολιαστών, αψηφά την απαγόρευση της γαλλικής αστυνομίας και κατευθύνεται προς το Παρίσι - ρεπορτάζ Alpha

Απαγορεύτηκαν τα «κονβόι της ελευθερίας», που έχουν πάρει την έμπνευσή τους από τις κινητοποιήσεις στον Καναδά κατά των περιοριστικών μέτρων για την covid-19, τα οποία σκόπευαν να αποκλείσουν σήμερα το Παρίσι.

«Θα αναπτυχθούν συγκεκριμένες δυνάμεις (...) για να εμποδίσουν τον αποκλεισμό των οδικών αξόνων, να προειδοποιούν και να συλλαμβάνουν όσους παραβιάζουν αυτή την απαγόρευση», επεσήμανε η αστυνομία του Παρισιού σε ανακοίνωσή της.

Καναδάς: Εκατοντάδες φορτηγατζήδες κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Η αστυνομία του Παρισιού έχει ενισχύσει τις περιπολίες στα διόδια της περιφέρειας της γαλλικής πρωτεύουσας, για να εμποδίσει τους αυτοκινητιστές που έχουν ξεκινήσει από την επαρχία, να μπουν από εκεί στη γαλλική πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν το σαββατοκύριακο στο κέντρο της πόλης.

Όσοι προσπαθήσουν να διαδηλώσουν αντιμετωπίζουν:

  • δύο χρόνια φυλάκιση
  • 4.500 ευρώ πρόστιμο
  • αφαίρεση των μισών πόντων στο δίπλωμα οδήγησης
  • αναστολή της άδειας οδήγησης έως και 3 έτη
  • τα οχήματά τους θα οδηγούνται στη μάντρα με τα κατασχεμένα τα οχήματα

«Ο διοργανωτής μιας διαδήλωσης που έχει απαγορευθεί μπορεί να τιμωρηθεί με έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 7.500 ευρώ, ενώ στους συμμετέχοντες επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 135 ευρώ», πρόσθεσε η αστυνομία.

Περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη, σε έναν χώρο στάθμευσης στη Νίκαια, στις μεσογειακές ακτές της Γαλλίας, πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν καναδικές σημαίες, σε μια αναφορά στους οδηγούς φορτηγών στον Καναδά που διαμαρτύρονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, τον οποίο έχει επιβάλει η κυβέρνηση της χώρας.

Χιλιάδες πολέμιοι του εμβολιαστικού πάσου ανακοίνωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θέλουν να  «ταξιδέψουν στο Παρίσι» το Σάββατο στο πλαίσιο των «κονβόι της ελευθερίας» που έχουν ως πρότυπο τους Καναδούς οδηγούς φορτηγών που έχουν αποκλείσει εδώ και ημέρες το κέντρο της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας Οτάβα.

Σε κάθε μία από τις ομάδες στο Facebook και το Telegram, με την ονομασία "Convoy France officiel", είχαν δηλώσει ήδη το παρών περίπου 23.000 μέλη τη Δευτέρα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, με τους υπεύθυνους να δηλώνουν ότι θέλουν να οργανώσουν μια εθνική δράση για τον «σεβασμό των ελευθεριών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων».

Πολλά κονβόι αναχώρησαν ήδη την Τετάρτη, από τη Νίκαια, την Μπαγιόν και το Περπινιάν.

Οι διαδηλωτές σκόπευαν να συγκεντρωθούν στο Παρίσι, το βράδυ της Παρασκευής, χωρίς να έχουν προσδιορίσει ένα συγκεκριμένο σημείο συνάντησης. Στη συνέχεια σχεδίαζαν να μεταβούν στις Βρυξέλλες για μια  «ευρωπαϊκή συγκέντρωση» τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top