Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να υπερασπιστεί όλους τους συμμάχους

«Ο διάλογος με την Ρωσία είναι σημαντικός για την εξεύρεση πολιτικής λύσης»

Ρεπορτάζ για τη συνεχή ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (3/2/22)

To NATO θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους Συμμάχους ανέφερε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα.

Μεγάλη γκάφα του Bloomberg: Δημοσίευσε ότι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία

Ο κ. Στόλτενμπεργκ καλωσόρισε το γεγονός ότι «το γεγονός ότι οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερα στρατεύματα στην Πολωνία, τη Γερμανία και την Ρουμανία. Αυτή είναι μία ισχυρή επίδειξη της αμερικανικής δέσμευσης στη συμμαχία μας. Άλλοι σύμμαχοι επίσης συνδράμουν από εδάφους, από αέρος και από θαλάσσης. Oι αναπτύξεις μας είναι αμυντικές και αναλογικές. Στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους Συμμάχους».

Ρωσία - Ουκρανία: Σε ρόλο «διαμεσολαβητή» ο Ερντογάν

Παράλληλα, ο ΓΓ της Συμμαχίας σημείωσε ότι «ο διάλογος με την Ρωσία είναι σημαντικός για την εξεύρεση πολιτικής λύσης» επαναλαμβάνοντας την ετοιμότητα να ακουστούν οι ανησυχίες της Μόσχας. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «το ΝΑΤΟ δε συμβιβάζεται σε βασικές αρχές, την ικανότητά μας να προστατεύουμε και υπερασπιζόμαστε όλους τους συμμάχους και το δικαίωμα κάθε έθνους να επιλέγει το δρόμο του».

Της Μαρίας Ψαρρά 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top