Και 4η δόση του εμβολίου ανακοίνωσε η Βραζιλία

Ποιοι πολίτες θα κάνουν την 4η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊού

Βραζιλία κορωνοϊος

Στη Βραζιλία οι ανοσοκατεσταλμένοι, άνω των 18 ετών, θα μπορούν να κάνουν και 4η δόση του εμβολίου για την Covid-19, τέσσερις μήνες μετά την τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Το μέτρο αφορά κυρίως ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν από σοβαρή ανοσολογική ανεπάρκεια, τους φορείς του HIV και τους καρκινοπαθείς, οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Για τον υπόλοιπο πληθυσμό προβλέπεται ότι το διάστημα από τη 2η δόση μέχρι τη χορήγηση της 3ης θα μειωθεί στους τέσσερις μήνες, από πέντε που είναι σήμερα.

Βραζιλία: Αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca σε εγκύους

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε επίσης ότι θα δωρίσει 10 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε φτωχές χώρες, μέσω του συστήματος Covax του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Όπως διαβεβαίωσε, η δωρεά αυτή δε θα θέσει σε κίνδυνο το σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού στη χώρα.

Τους τελευταίους μήνες η εκστρατεία ανοσοποίησης επιταχύνθηκε στη Βραζιλία και πλέον πάνω από τα 2/3 του πληθυσμού έχουν κάνει τουλάχιστον δύο δόσεις του εμβολίου για την Covid-19. Η Βραζιλία, με 617.000 νεκρούς, είναι η δεύτερη χώρα σε θανάτους από την πανδημία στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top