Κορωνοϊός: Ακυρώνονται οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στο Λονδίνο

Σαρώνει η μετάλλαξη Όμικρον

Η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει στη Μεγάλη Βρετανία σημαίνοντας συναγερμό για ένα νέο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι ματαιώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις που επρόκειτο να γίνουν στο Λονδίνο την Πρωτοχρονιά, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον στη Βρετανία.

«Με τις μολύνσεις της Covid-19 σε επίπεδα ρεκόρ στην πόλη μας και στο Ηνωμένο Βασίλειο, είμαι αποφασισμένος (...) να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να ανακόψω την εξάπλωση της νέας παραλλαγής και να φροντίσω να μην επιβαρυνθούν οι υπηρεσίες υγείας», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος. 

«Αυτό σημαίνει ότι δε θα οργανώσουμε την εκδήλωση με συμμετοχή 6.500 ανθρώπων στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Είναι πολύ απογοητευτικό για πολλούς Λονδρέζους, αλλά πρέπει να πάρουμε τα σωστά μέτρα για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού», εξήγησε.

Αντί για την εκδήλωση, θα μεταδοθεί από το BBC μια εκπομπή στην οποία θα γίνεται αναφορά στα σημαντικότερα γεγονότα του 2021.

Το Λονδίνο ακολουθεί έτσι το παράδειγμα του Παρισιού που το Σάββατο ανακοίνωσε ότι ματαιώνει τη ρίψη πυροτεχνημάτων και τις συναυλίες που επρόκειτο να δοθούν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. 

Το Μαρόκο από την πλευρά του επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 06:00 το πρωί της Πρωτοχρονιάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top