ΗΠΑ: Αποζημίωση 100 εκατομμυρίων για τον φόνο 4 μαθητών από 15χρονo

Θα δικαστεί ως ενήλικος - «Θα μπορούσε να αποτραπεί το μακελειό»

Η πολύνεκρη επίθεση με όπλο σε λύκειο του Μίσιγκαν, για την οποία κατηγορείται ένας 15χρονος, ήταν «εντελώς αποτρέψιμη», σύμφωνα με αγωγή για αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων για ηθική βλάβη που κατατέθηκε χθες, Πέμπτη, κατά της σχολικής περιφέρειας και των αξιωματούχων της για λογαριασμό δύο αδελφών που επέζησαν του τραγικού συμβάντος.

Μίσιγκαν: 15χρονος ο δράστης της επίθεσης - Σκότωσε τρεις συμμαθητές του

Τέσσερις μαθητές σκοτώθηκαν στις 30 Νοεμβρίου στο Λύκειο Όξφορντ στην κομητεία Όκλαντ, περίπου 48 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ντιτρόιτ. Στην αγωγή κατηγορείται ο προϊστάμενος της σχολικής περιφέρειας και ο διευθυντής του σχολείου ότι καθησύχασαν τους γονείς για την ασφάλεια του σχολείου μολονότι γνώριζαν για ανησυχητικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για την αναζήτηση πυρομαχικών σε έρευνα που έκανε στο διαδίκτυο ο 15χρονος που κατηγορείται για τους φόνους.

Ο Ίθαν Κράμπλεϊ έχει τεθεί υπό κράτηση χωρίς να έχει οριστεί εγγύηση μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του ως ενηλίκου για την φονικότερη επίθεση με όπλο σε αμερικανικό σχολείο το 2021.

Η 44σέλιδη προσφυγή κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για λογαριασμό της 17χρονης Ρίλεϊ Φραντς, η οποία τραυματίστηκε από σφαίρα στο λαιμό, και της αδελφής της, της 14χρονης Μπέλα, η οποία βρισκόταν δίπλα της εκείνη την ώρα. Οι γονείς τους, οι Τζέφρι και Μπράντι Φραντς, είναι επίσης ενάγοντες στην υπόθεση αυτή.

Η Ρίλεϊ Φραντς βρίσκεται μεταξύ των έξι μαθητών και μιας δασκάλας που τραυματίστηκαν σοβαρά από τα πυρά του 15χρονου.

Στους γονείς του Ίθαν, τον Τζέιμς και την Τζένιφερ Κράμπλεϊ, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και κρατούνται ενώ γι'αυτούς ορίστηκε εγγύηση 500.000 δολαρίων. Οι γονείς είχαν χαρίσει το όπλο στον Ίθαν ως χριστουγεννιάτικο δώρο και κατηγορούνται ότι στη συνέχεια δεν έδωσαν σημασία στα προειδοποιητικά σημάδια ότι σχεδίαζε να ανοίξει πυρ στο σχολείο του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top