Ινδονησία: 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη ηφαιστείου στην Ιάβα

Προσπάθειες για να επισκευαστούν κατεστραμμένα σπίτια - Χιλιάδες οι άστεγοι

Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo υποσχέθηκε την Τρίτη να ενισχύσει τις προσπάθειες εκκένωσης και να επισκευάσει κατεστραμμένα σπίτια μετά την καταστροφική ηφαιστειακή έκρηξη στην Ιάβα.

Λα Πάλμα: Δοκιμασία χωρίς τέλος ένα μήνα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου

Το ηφαίστειο ύψους 3.676 μέτρων εξερράγη θεαματικά το Σάββατο, εκτοξεύοντας ένα πανύψηλο σύννεφο στάχτης στον ουρανό αλλά και στα χωριά.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 27 παραμένουν αγνοούμενοι και χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι, σύμφωνα με την υπηρεσία καταστροφών της χώρας.

Αφού επισκέφθηκε τα κέντρα εκκένωσης και εξέτασε τις πληγείσες περιοχές μέσω ελικοπτέρου, ο πρόεδρος είπε ότι οι προσπάθειες ανάκτησης θα ενισχυθούν τώρα και τους επόμενους μήνες. Τουλάχιστον 2.000 σπίτια θα πρέπει να μετεγκατασταθούν σε ασφαλέστερες περιοχές.

Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, αλλά τις τελευταίες ημέρες παρεμποδίστηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και τη βροχή.
Η επίσκεψη του προέδρου έγινε καθώς το όρος Σεμέρου εξερράγη τρεις φορές την Τρίτη και εν μέσω προειδοποιήσεων από τη γεωλογική υπηρεσία της χώρας ότι η αυξημένη σεισμική δραστηριότητα θα μπορούσε να συνεχιστεί.

Χαβάη: Εξερράγη το ηφαίστειο Κιλαουέα - Τρομακτικές εικόνες

Ο Andiani, επικεφαλής του Κέντρου Ηφαιστειολογίας και Μετριασμού του Γεωλογικού Κινδύνου της Ινδονησίας (PVMBG) είπε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι υπάρχει πιθανότητα περαιτέρω ροών ή ταχέως κινούμενων χιονοστιβάδων θερμού αερίου, τέφρας και βράχων.

Το όρος Semeru είναι ένα από τα 100 ενεργά ηφαίστεια στην Ινδονησία, μια χώρα που περιβάλλει επισφαλώς το «Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού», μια περιοχή υψηλής σεισμικής δραστηριότητας που βρίσκεται πάνω σε πολλαπλές τεκτονικές πλάκες.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top