Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στην Ιταλία - Τι είναι το «βασικό» και «σούπερ» πάσο

Με την επίδειξη πιστοποιητικού η είσοδος στα ΜΜΜ

Εντατικοί έλεγχοι στα ΜΜΜ της Ιταλίας, στα οποία η είσοδος γίνεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού - AP Video

Σε καθεστώς lockdown μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι στην Ιταλία, καθώς από σήμερα τίθενται σε ισχύ μια σειρά από περιοριστικά μέτρα.

Πήγε για εμβόλιο με ψεύτικο χέρι - Το «τερμάτισε» αντιεμβολιαστής Ιταλός

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο στη γειτονική χώρα δε θα μπορούν από σήμερα να πάνε στο σινεμά, στο θέατρο, σε συναυλίες και σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. 

Σημειώνεται ότι από το σαββατοκύριακο ετέθη σε ισχύ και η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους στη Ρώμη, κυρίως στους πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους.

κορωνοϊός Ιταλία

Νέα περιοριστικά μέτρα στην Ιταλία από σήμερα - AP Image

Τι είναι το «σούπερ» και «βασικό» πάσο

Το «βασικό πάσο» χορηγείται έπειτα από αρνητικό διαγνωστικό τεστ και χρησιμεύει μόνο για την πρόσβαση στον χώρο εργασίας.

Μπήκε στη ζωή των Ιταλών τον Αύγουστο. Μέχρι σήμερα απαιτείτο για την πρόσβαση στο αεροπλάνο ή στα τρένα μεγάλων αποστάσεων, αλλά πλέον θα είναι υποχρεωτικό και για τις τοπικές μετακινήσεις (μετρό, λεωφορείο και τοπικά τρένα). Εξασφάλιζε πρόσβαση στο σινεμά, στο θέατρο, στο μουσείο και στα εστιατόρια.

Ιταλία: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όποιον μπαίνει στα ΜΜΜ χωρίς αρνητικό τεστ

κορωνοϊός μέτρα Ιταλία

Έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού στην Ιταλία - ap image

Επίσης, με αυτό μπορεί κανείς να καθίσει στους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων ή για να πιεί έναν καφέ όρθιος στο μπαρ.

Τον Οκτώβριο, έγινε υποχρεωτικό για όλους τους εργασιακούς χώρους.

Από την άλλη, το «σούπερ πάσο» χορηγείται από σήμερα αποκλειστικά στους εμβολιασμένους και τους πρόσφατα αναρρώσαντες. Είναι υποχρεωτικό για όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά και για την είσοδο στο εσωτερικό των εστιατορίων.

Ιταλία: «Σαρωτικοί» έλεγχοι και πρόστιμα για τον κορωνοϊό

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί στους σιδηροδρομικούς σταθμούς σε ολόκληρη την χώρα και αριθμό ρεκόρ υγειονομικών πάσων εκδόθηκαν ηλεκτρονικά χθες εν όψει της ενίσχυσης των περιοριστικών μέτρων.

Στη Ρώμη, πρόστιμο 400 ευρώ επιβλήθηκε σε 50χρονο που κατέβηκε από το λεωφορείο χωρίς πάσο κοντά στην Πιάτσα ντελ Πόπολο, στο ιστορικό κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την  Corriere della Sera. 

έλεγχοι Ιταλία

Η πορεία της πανδημίας στην Ιταλία

Η Ιταλία, η οποία δοκιμάστηκε σκληρά από την επιδημία στις αρχές του 2020, έχει μέχρι σήμερα καταγράψει 134.000 θανάτους. Ακόμη και αν οι αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται σε αύξηση, η Ιταλία βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με γειτονικές της χώρες, καταγράφοντας 15.000 και 20.000 νέα κρούσματα καθημερινά τις τελευταίες ημέρες.

Περί το 85% των άνω των 12 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, η εμβολιαστική εκστρατεία για την τρίτη αναμνηστική δόση βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια για τα παιδιά 5 έως 11 ετών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top