Μ. Βρετανία: Μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού οι ταξιδιώτες

Νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στη Μ. Βρετανία λόγω της νέας μετάλλαξης Όμικρον - AP Video

Με αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό πριν την αναχώρησή τους θα πρέπει να ταξιδεύουν από δω και στο εξής όλοι οι ταξιδιώτες που θα θέλουν να μεταβούν στη Μεγάλη Βρετανία.

Μετάλλαξη Όμικρον: Νέα μέτρα στη Μεγάλη Βρετανία λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη στις 04:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος) όλοι όσοι είναι ηλικίας 12 ετών και άνω και επιθυμούν να μεταβούν στη Μ. Βρετανία θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ (αντιγόνου ή PCR), στο οποίο θα έχουν υποβληθεί το μέγιστο 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους.

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη M. Βρετανία όφειλαν ήδη να κάνουν τεστ PCR το αργότερο δύο ημέρες μετά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και να τίθενται σε απομόνωση μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Μεγάλη Βρετανία: Αντιδράσεις από τη βιομηχανία ταξιδιών

Η νέα αυτή υποχρέωση δεν έτυχε καλής υποδοχής από τη βιομηχανία ταξιδίων, η οποία είχε μόλις αρχίσει να ανακάμπτει από το σοκ της πανδημίας της Covid-19. 

Ο διευθυντής της επιχειρηματικής ένωσης ταξιδίων Business Travel Association Κλάιβ Ράτεν την χαρακτήρισε βαρύ πλήγμα για τον τομέα ενώ ο Τιμ Άλντερσλεϊντ της ένωσης αεροπορικών εταιρειών Airlines UK έκρινε το μέτρο αυτό «πρόωρο» εν τη απουσία όλων των κλινικών δεδομένων για το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού Όμικρον.

Σημειώνεται ότι από αύριο, Δευτέρα, στις 04:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος), η Νιγηρία θα προστεθεί επίσης στον κόκκινο κατάλογο με τις χώρες από τις οποίες απαγορεύονται τα ταξίδια στη Μ. Βρετανία, με εξαίρεση τους πολίτες και τους κατοίκους της, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούν καραντίνα δέκα ημερών σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα. Στον κατάλογο αυτόν περιλαμβάνονται προς το παρόν 10 αφρικανικές χώρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top