Μετάλλαξη Όμικρον: Νέα μέτρα στη Μεγάλη Βρετανία λίγο πριν τα Χριστούγεννα

«Πράσινο φως» για αναμνηστική δόση σε όλους τους ενήλικες

Παγκόσμιος συναγερμός για τη μετάλλαξη Όμικρον - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (28/11)

Νέα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και της νέας μετάλλαξης Όμικρον τίθενται σε ισχύ από σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία.

Μετάλλαξη Όμικρον: «Δεν είναι σαφές αν είναι πιο μεταδοτική» λέει ο ΠΟΥ

Συγκεκριμένα, από σήμερα το πρωί:

  • η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα καταστήματα, τις τράπεζες και τα κομμωτήρια
  • όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ PCR μέχρι το τέλος της δεύτερης ημέρας από την άφιξή τους και να μπαίνουν σε απομόνωση μέχρι να βγει το αποτέλεσμα της εξέτασης.
  • υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχείο για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από 10 χώρες της νότιας Αφρικής

Η Μεγάλη Βρετανία έχει αναφέρει 11 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον μέχρι στιγμής και η κυβέρνηση, παρότι λέει ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, σημειώνει ότι είναι σημαντικό να επιβραδυνθεί η εξάπλωσή της μέχρι να γίνουν περισσότερα γνωστά για την μεταδοτικότητα της παραλλαγής και την επίδρασή της στα εμβόλια.

«Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ σήμερα είναι αναλογικά και είναι μέτρα ευθύνης και θα μας εξασφαλίσουν χρόνο ενόψει της νέας αυτής παραλλαγής», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε ανακοίνωσή του.

Μεγάλη Βρετανία

Μεγάλη Βρετανία: «Πράσινο φως» για αναμνηστική δόση σε όλους τους ενήλικες

Ο Τζόνσον έχει δηλώσει ότι τα μέτρα θα επανεξετάζονται κάθε τρεις εβδομάδες, αλλά τονίζει ότι η εμβολιαστική εκστρατεία θέτει τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την ίδια περίοδο τον περασμένο χρόνο, όταν είχαν επιβληθεί περιορισμοί λίγο πριν από τα Χριστούγγενα.

Χθες, επιστημονικοί σύμβουλοι για το θέμα του εμβολιασμού έδωσαν το «πράσινο φως» για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε όλους τους ενήλικες και ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ είπε ότι εντός της εβδομάδας θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος.

Οι ενισχυτικές δόσεις αναμένεται να βοηθήσουν στην προστασία κατά της σοβαρής νόσησης ακόμη και αν η Όμικρον αποδειχτεί ότι μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

«Με βάση τα όσα γνωρίζουμε, τα εμβόλια και οι ενισχυτικές δόσεις παραμένουν η καλύτερη γραμμή άμυνάς μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top