ΗΠΑ: Τεστ στο σπίτι και νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς έφερε η Όμικρον

«Θα πολεμήσουμε τη μετάλλαξη Όμικρον χωρίς lockdown», ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα - AP Video

Η μετάλλαξη Όμικρον έφτασε και στις ΗΠΑ και ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη στρατηγική του για την αναχαίτιση του νέου κύματος της πανδημίας, αποκλείοντας ωστόσο την εφαρμογή νέων περιορισμών ή lockdown.

Μετάλλαξη Όμικρον: Πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Φάουτσι

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες μια σειρά μέτρων κυρίως για να πλαισιωθεί πιο αυστηρά η άφιξη των διεθνών ταξιδιωτών και για να καταστεί ευκολότερη η πρόσβαση στα τεστ και τα εμβόλια. 

Από την πλευρά του, ο Μπάιντεν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα επιταχύνουν τις προσπάθειες να εμβολιάσουν τους υπόλοιπους πολίτες και επισήμανε πως οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα κρούσματα κορονοϊού θα συνεχίσουν να αυξάνονται τον χειμώνα.

ΠΟΥ για μετάλλαξη Όμικρον: Πολύ υψηλός ο παγκόσμιος κίνδυνος - Πάρτε μέτρα

ΗΠΑ: Τεστ στο σπίτι για όλους και ταξιδιωτικοί περιορισμοί

Η στρατηγική του Μπάιντεν στη «μάχη» κατά των παραλλαγών Όμικρον και Δέλτα για τον χειμώνα, μεταξύ άλλων δωρεάν και με ασφαλιστική κάλυψη τεστ Covid-19, που θα διενεργούνται στο σπίτι, και νέες προϋποθέσεις για τους διεθνείς ταξιδιώτες.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα ζητήσει από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες υγείας να αποζημιώσουν τους 150 εκατομμύρια πελάτες τους για το 100% του κόστους των μη συνταγογραφούμενων τεστ Covid-19, που θα κάνουν στο σπίτι, και θα διαθέσουν δωρεάν επιπλέον 50 εκατομμύρια τεστ μέσω των κλινικών και των κέντρων υγείας για τους ανασφάλιστους.

κορωνοϊός ΗΠΑ

Δωρεάν τεστ για όλους τους πολίτες στις ΗΠΑ - ap image

«Θα πολεμήσουμε αυτήν την παραλλαγή με τη βοήθεια της επιστήμης και με ταχύτητα, όχι με το χάος και τη σύγχυση», δήλωσε ο Μπάιντεν από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στο Μέριλαντ, προειδοποιώντας πως οι μολύνσεις θα αυξηθούν τον χειμώνα.

Η αμερικανική κυβέρνηση προτρέπει όλους τους Αμερικανούς που πληρούν τις προϋποθέσεις να εμβολιαστούν ή να κάνουν αναμνηστικές δόσεις για να πολεμήσουν την Όμικρον, ενώ θα αυξήσει τα οικογενειακά εμβολιαστικά κέντρα και θα επεκτείνει τη διαθεσιμότητα στα φαρμακεία.

Pfizer: Ποιοι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν με πιο σοβαρή λοίμωξη με κορωνοϊό

Σημειώνεται ότι λιγότερο από το 60% του αμερικανικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μεταξύ των πλούσιων κρατών. Η αμερικανική διοίκηση λέει πως άλλοι 100 εκατομμύρια Αμερικανοί πληρούν τις προϋποθέσεις να εμβολιαστούν με αναμνηστικές δόσεις.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ζητήσουν από τους διεθνείς ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα να υποβάλλονται σε τεστ για την Covid-19 μία ημέρα πριν από την αναχώρησή τους, αντί για έως τρεις που ίσχυε, ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής κατάστασής τους.

ΗΠΑ

Τα μέτρα για τη χρήση της μάσκας σε αεροπλάνα, τρένα και τις δημόσιες συγκοινωνίες θα παραταθούν έως τις 18 Μαρτίου.

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει επιπλέον μέτρα και τρόπους για να δώσει ώθηση στα τεστ και τους εμβολιασμούς, τα οποία θα εξαρτηθούν από την σοβαρότητα της παραλλαγής, δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Μετάλλαξη Όμικρον: Πού έχουν εντοπιστεί κρούσματα μέχρι σήμερα

Η Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε πέντε κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον, ανεβάζοντας σε πέντε τον αριθμό των πολιτειών των ΗΠΑ που εντόπισαν την παραλλαγή, με 10 αναφερόμενες μολύνσεις σε όλη τη χώρα.

Η Καλιφόρνια, το Κολοράντο και η Μινεσότα εντόπισαν κρούσματα της παραλλαγής του κορωνοϊού μεταξύ ασθενών που εμβολιάστηκαν πλήρως και εμφάνισαν ήπια συμπτώματα.

Το πρώτο κρούσματα εντοπίστηκε και στη Χαβάη. Πρόκειται για εμβολιασμένο άτομο που εμφάνισε μέτρια συμπτώματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top