Μετάλλαξη Όμικρον: Πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Φάουτσι

Πρόκειται για πλήρως εμβολιασμένο ταξιδιώτη από τη Νότια Αφρική

Το ρεπορτάζ της Μαρίας Τσιλινίκου για τις αντιφατικές δηλώσεις της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (30/11/21)

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος, Άντονι Φάουτσι

Μετάλλαξη Όμικρον: Το Harvard απαντά σε τέσσερα βασικά ερωτήματα

Το πρόσωπο που φέρει την παραλλαγή είχε επιστρέψει από τη Νότια Αφρική στις 22 Νοεμβρίου και διαγνώστηκε θετικό επτά ημέρες αργότερα, είπε ο Φάουτσι.

Άντονι Φάουτσι για μετάλλαξη Όμικρον: «Θα πάει ουσιαστικά παντού»

Σύμφωνα με τον ίδιο, το άτομο αυτό, που ήταν πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού αλλά δεν είχε λάβει αναμνηστική δόση, εκδήλωσε ήπια συμπτώματα και τέθηκε σε αυτοαπομόνωση.

Μετάλλαξη Όμικρον: Να μην ταξιδεύουν οι άνω των 60 ετών, συνιστά ο ΠΟΥ

Νωρίτερα, οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος της παραλλαγής Όμικρον στις ΗΠΑ, σε ένα άτομο που είχε επιστρέψει από τη Νότια Αφρική.

Το πρόσωπο αυτό διαγνώστηκε θετικό στην Καλιφόρνια, έγινε γνωστό, σε ένα δελτίο τύπου, από το Κέντρα Πρόληψης και Μάχης κατά των Ασθενειών (CDC). 

Μετάλλαξη Όμικρον: Υπήρχε στην Ευρώπη πριν εντοπιστεί στη Νότια Αφρική;

Το άτομο αυτό «ήταν πλήρως εμβολιασμένο και εκδήλωσε ήπια συμπτώματα, με την κατάστασή του να βελτιώνεται», συμπλήρωσαν τα CDC. 

«Όλα τα άτομα που ήλθαν σε στενή επαφή με το πρόσωπο αυτό έχουν έκτοτε διαγνωστεί αρνητικά», συμπλήρωσαν τα CDC. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top