Άντονι Φάουτσι για μετάλλαξη Όμικρον: «Θα πάει ουσιαστικά παντού»

Ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος «κρούει τον κώδωνα» για τη μετάλλαξη Ο

Το ρεπορτάζ του Δημήτρη Σουλτογιάννη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με τα όσα είπε ο Δρ. Άντονι Φαούτσι για τη μετάλλαξη Όμικρον/ (28/11/21)

Ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Αντονι Φάουτσι «έκρουσε τον κώδωνα» του κινδύνου για τη μετάλλαξη Όμικρον. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποια είναι τα ασυνήθιστα συμπτώματα των ασθενών

Η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού δεν έχει ακόμα εντοπιστεί στις ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Δρ Άντονι Φάουτσι είπε ότι «δεν θα εκπλαγεί» εάν συμβεί αυτό.

 «Όταν έχουμε έναν ιό που δείχνει αυτό το επίπεδο μεταδοτικότητας και έχουμε ήδη κρούσματα σχετιζόμενα με ταξίδι, όπως στο Ισραήλ και το Βέλγιο και σε άλλες περιοχές, όταν έχουμε έναν τέτοιο ιό, είναι σχεδόν απαρέγκλιτο ότι θα πάει ουσιαστικά παντού», είπε ο Δρ Φάουτσι προσθέτοντας ότι η νέα μετάλλαξη είναι εξαιρετικά επιθετική και μεταδοτική. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Όλες οι χώρες στις οποίες έχει εντοπιστεί έως τώρα

Την ίδια, ώρα σε τηλεφωνική επικοινωνία ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν συνεχάρη των Ν. Αφρικανό ομόλογό του Ναλέντι Παντόρ για την διαφάνεια που επέδειξε η χώρα του έναντι του υπόλοιπου κόσμου μετἀ τον εντοπισμό της παραλλαγής `Ομικρον, αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος από αύριο Δευτέρα σταματά τις καθημερινές απευθείας πτήσεις από Νέα Υόρκη και Ατλάντα πρός οκτώ χώρες της Ν. Αφρικής και απαγορεύει την είσοδο των πολιτών τους στις ΗΠΑ. 

«Πότε θα τελειώσει η πανδημία;» - Ο Άντονι Φάουτσι εξηγεί

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πρετόρια, καθώς αισθάνεται πως «τιμωρείται» και υφίσταται άδικη μεταχείριση, με τους πολίτες της να αντιμετωπίζονται σαν personae non gratae.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top