«Πότε θα τελειώσει η πανδημία;» - Ο Άντονι Φάουτσι εξηγεί

Ο διασημότερος επιδημιολόγος του κόσμου μιλά για την εξάπλωση του κορωνοϊού

Τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα - Associated Press

Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να είναι σε έξαρση σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, η γερμανική Die Zeit πήρε συνέντευξη από τον διασημότερο επιδημιολόγο του κόσμου, Άντονι Φάουτσι, και του ζήτησε την πρόβλεψή του για την εξέλιξη της πανδημίας. 

ΠΟΥ για κορωνοϊό: Μισό εκατομμύριο επιπλέον θάνατοι μέχρι τον Φεβρουάριο

Το δημοσίευμα της εφημερίδας είχε ως τίτλο: «Ο εφιάλτης συνεχίζεται», καθώς ο Αμερικανός επιδημιολόγος σε ερώτημα για το αν την άνοιξη του 2022 θα έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό δε φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος. 

Τα χρόνια ζωής που χάσαμε εξαιτίας του κορωνοϊού

«Θεωρώ πιθανό ότι μέχρι τότε θα περιορίσουμε την πανδημία, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι μέχρι το καλοκαίρι της ερχόμενης χρονιάς θα την έχουμε εξολοθρεύσει. Ελπίζω ότι μέχρι τότε δεν θα έχουμε καθημερινά 75.000 κρούσματα στις ΗΠΑ, όπως συμβαίνει σήμερα. Όμως, μην ξεχνάτε... Ακόμα κι αν περιοριστεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων, βρισκόμαστε ακόμα στη φάση εξάπλωσης της πανδημίας. Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος, αν όχι ενάμισης χρόνος, για να περιοριστούν τα νέα κρούσματα σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην υπάρχουν πια επιπτώσεις στην κοινωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άντονι Φάουτσι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top