Βρυξέλλες: Ποινικές διώξεις σε 160 ταξιδιώτες που παρουσίασαν πλαστό PCR

Αναμνηστική δόση χωρίς λίστα αναμονής για τους 18 και άνω από σήμερα

Ποινικές διώξεις αντιμετωπίζουν 160 ταξιδιώτες που παρουσίασαν πλαστό πιστοποιητικό αρνητικού τεστ PCR στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στο βελγικό τύπο.

Βρυξέλλες: Χάος στους δρόμους για τα υγειονομικά μέτρα και τον εμβολιασμό

Η εφημερίδα «Le Soir» υπενθυμίζει ότι πρόσφατα είχαν εντοπιστεί κι άλλοι ταξιδιώτες με πλαστά έγγραφα, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης έως και 6 μήνες και πρόστιμο 1.200 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια εισαγγελία του Βελγίου, περίπου 160 ταξιδιώτες που παρουσίασαν πλαστό αρνητικό πιστοποιητικό PCR στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα διωχθούν στο ποινικό δικαστήριο τις επόμενες εβδομάδες.

Για την καταπολέμηση της κατάχρησης, το Σώμα των Γενικών Εισαγγελέων έχει εκδώσει οδηγίες για τη δίωξη όσων παραποιούν τα έγγραφα τεστ PCR και τη φόρμα παρακολούθησης επιβατών (PLF) που οι ταξιδιώτες πρέπει να συμπληρώσουν. 

Οι απατεώνες καλούνται άμεσα να εμφανιστούν ενώπιον του κακουργιοδικείου. «Τους τελευταίους μήνες, 820 άτομα πιάστηκαν στα πράσα ενώ επιβιβάζονταν στο αεροπλάνο», ανέφερε η εισαγγελία.

Αναμνηστική δόση εμβολίου χωρίς λίστα αναμονής 

Την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της covid-19 μπορούν να κάνουν από σήμερα όλοι οι κάτοικοι των Βρυξελλών, ηλικίας 18 ετών και άνω, χωρίς λίστα αναμονής. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Μικτή Κοινοτική Επιτροπή των Βρυξελλών.

Οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι η ενισχυτική δόση θα έχει χορηγηθεί σε 3 εκατομμύρια Βέλγους πολίτες μέχρι τις γιορτές. Εκτιμάται, επίσης, ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου θα υπάρχει δυνατότητα χορήγησης 60.000 εμβολιασμών εβδομαδιαίως.

Βρυξέλλες: Επέκταση του πιστοποιητικού εμβολιασμού από 1η Οκτωβρίου

Υπενθυμίζεται ότι επιτρέπεται μια πρόσθετη δόση δύο μήνες μετά τη λήψη της εφάπαξ δόσης του εμβολίου Johnson & Johnson, τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου AstraZeneca ή έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση των εμβολίων Pfizer και Moderna.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top