Βρυξέλλες: Χάος στους δρόμους για τα υγειονομικά μέτρα και τον εμβολιασμό

Συγκρούσεις με την αστυνομία και δεκάδες συλλήψεις

Σκηνές χάους σημειώθηκαν στο κέντρο των Βρυξελλών, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κατά των υγειονομικών μέτρων και του πιστοποιητικού εμβολιασμού. 

Ολλανδία: Bίαια επεισόδια στο Ρότερνταμ για το lockdown- Επτά τραυματίες

Περίπου 35.000 άτομα -αριθμός ρεκόρ για τις Βρυξέλλες- συμμετείχαν στην πορεία που ξεκίνησε από τον σταθμό  των τρένων «Gare du Nord». Οι περισσότεροι ήταν αρνητές του εμβολιασμού, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την εφαρμογή του υγειονομικού πιστοποιητικού «Covid Safe Ticket» και την απαγόρευση πρόσβασης των ανεμβολίαστων σε μέρη όπως εστιατόρια και μπαρ.

H αστυνομία των Βρυξελλών απάντησε στους διαδηλωτές με κανόνια νερού- φωτογραφία ΑΡ

H αστυνομία των Βρυξελλών απάντησε στους διαδηλωτές με κανόνια νερού- φωτογραφία ΑΡ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν πυροτεχνήματα κατά της αστυνομίας, η οποία απάντησε με κανόνια νερού και τα δακρυγόνα. 

Lockdown στην Αυστρία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Βιέννης

Οι διαδηλωτές έφτασαν και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπου κι εκεί προκλήθηκαν επεισόδια. Ακολούθησε χάος και ανθρωποκυνηγητό. Πολλά αστυνομικά οχήματα βανδαλίστηκαν, ενώ έχουν γίνει δεκάδες συλλήψεις. Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές, η αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό όσων συμμετείχαν στα επεισόδια.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top