Lockdown στην Αυστρία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Βιέννης

Αντιδρούν στα νέα περιοριστικά μέτρα και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Βιέννης για το νέο lockdown στην Αυστρία - βίντεο ΑΡ

Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Βιέννης, διαμαρτυρόμενοι για το νέο lockdown στην Αυστρία και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

Καθολικό lockdown και για εμβολιασμένους στην Αυστρία

Η διαδήλωση οργανώθηκε από το ακροδεξιό κόμμα FPÖ, ωστόσο ο ηγέτης του, ο Χέρμπερτ Κικλ, ήταν απών αφού έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Διαδηλώσεις στη Βιέννη για το νέο lockdown - φωτογραφία ΑΡ

Το πλήθος που συγκεντρώθηκε στην καρδιά της πρωτεύουσας, σε μικρή απόσταση από την καγκελαρία, κρατούσε πανώ με συνθήματα κατά της «δικτατορίας του κορωνοϊού». «Όχι στον διχασμό της κοινωνίας» έγραφε ένα πλακάτ.

Η συγκέντρωση έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς η αστυνομία φοβόταν μήπως παρεισφρήσουν νεοναζί και χούλιγκαν.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στις διαδηλώσεις στη Βιέννη για το νέο lockdown - φωτογραφία ΑΡ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στις διαδηλώσεις στη Βιέννη για το νέο lockdown - φωτογραφία ΑΡ

Χθες ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ανακοίνωσε την επιβολή νέου lockdown μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Από τη Δευτέρα οι Αυστριακοί δε θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους παρά μόνο για να κάνουν ψώνια, να αθληθούν ή να πάνε στον γιατρό. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά αλλά οι γονείς προτρέπονται να μη μεταφέρουν τα παιδιά τους.

Lockdown για τους ανεμβολίαστους από 15/11 στην Αυστρία - Τα μέτρα

Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις της, η κυβέρνηση θα προωθήσει και ένα νομοσχέδιο για να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των ενηλίκων από την 1η Φεβρουαρίου 2022. Οι παραβάτες θα υπόκεινται σε κυρώσεις.

Ο Σάλενμπεργκ ζήτησε συγγνώμη την Παρασκευή από τους εμβολιασμένους επειδή αναγκάζεται να επιβάλει τέτοιους «ριζικούς» περιορισμούς. Κατηγόρησε επίσης «τις πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται σθεναρά» στον εμβολιασμό, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνιστά «επίθεση εναντίον του συστήματος υγείας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top