Καθολικό lockdown και για εμβολιασμένους στην Αυστρία

Υποχρεωτικός για όλους ο εμβολιασμός

Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που επιβάλλει και πάλι ολικό, εθνικό lockdown, το οποίο περιλαμβάνει και τους εμβολιασμένους πολίτες, για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της επιδημίας κορωνοϊού.

Το lockdown στους ανεμβολίαστους «αποδίδει ήδη καρπούς» στην Αυστρία

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, από 1η Φεβρουαρίου θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το σύνολο του πληθυσμού. 

Lockdown για τους ανεμβολίαστους από σήμερα στην Αυστρία - Τα μέτρα

«Το ολικό lockdown θα ισχύσει αρχικά για 10 ημέρες και θα διαρκέσει το πολύ 20 ημέρες», ανακοίνωσε ο καγκελάριος, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τιρόλο, έπειτα από συνομιλίες με τους κυβερνήτες των περιφερειών.

Αυστρία lockdown

Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που προχωρά σε εθνικό lockdown

«Πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα. Υποκινούμενοι από ριζοσπαστικούς αντιεμβολιαστές και σαθρές, ψευδείς ειδήσεις, πολύ λίγοι έχουν εμβολιαστεί. Πρόκειται για επίθεση στο σύστημα υγείας μας», τόνισε και κατέληξε: 

«Παρά τους μήνες πειθούς, δεν καταφέραμε να πείσουμε αρκετούς ανθρώπους να εμβολιαστούν. Τα μέτρα έχουν αυξήσει την προθυμία για εμβολιασμό, αλλά όχι σε επαρκή βαθμό. Δε θέλουμε ένα πέμπτο κύμα, δε θέλουμε ένα έκτο και έβδομο κύμα. Ο ιός δε θα φύγει, θα παραμείνει».

Αυστρία: Η χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στη δυτική Ευρώπη

Σχεδόν το 66% του πληθυσμού στην Αυστρία έχει εμβολιαστεί πλήρως, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στη δυτική Ευρώπη. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ανάμεσα στους υψηλότερους.

Αυστρία

Το ποσοστό των εμβολιασμών στην Αυστρία είναι πολύ χαμηλό, μόλις στο 66%

Χθες, Πέμπτη, καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ. Ανακοινώθηκαν 15.145 νέων κρουσμάτων, με πληθυσμό λίγο πάνω από 8,9 εκατ. κατοίκους. 

Ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων στη χώρα ήταν οι 9.586 μολύνσεις που είχαν καταγραφεί πέρσι, όταν και πάλι η Αυστρία μπήκε σε καθολικό lockdown.

Καθώς ο καιρός χειμωνιάζει όλο και πιο πολύ, αρκετές χώρες στην Ευρώπη σκέφτονται να επιβάλουν νέα lockdown για να περιορίσουν τη διασπορά της πανδημίας. 

Στην Ολλανδία επιβλήθηκε μερικό lockdown, όμως η Αυστρία προχώρησε περισσότερο και αποφάσισε να κλείσει όλη τη χώρα. 

«Δεν έχουμε περιθώριο για να ελιχθούμε», δήλωσε ο κυβερνήτης της Άνω Αυστρίας, Thomas Stelzer, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις υπό κατάρρευση ΜΕΘ στα νοσοκομεία. 

Η Άνω Αυστρία, προπύργιο του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας που τάσσεται κατά των εμβολιασμών, καταγράφει το μεγαλύτερο ιικό φορτίο και τον χαμηλότερο ρυθμό εμβολιασμών. Μαζί με το Σάλτσμπουργκ είναι οι δύο Περιφέρειες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό στην Αυστρία, ενώ και οι δύο συνορεύουν με τη Γερμανία. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top