Ιρλανδία: Υπό εξέταση πάνω από 10 ύποπτες περιπτώσεις μετάλλαξης Όμικρον

Να αποφεύγουν τα ταξίδια σε επτά χώρες της νότιας Αφρικής λέει η κυβέρνηση

κορωνοϊος

Η Ιρλανδία εξετάζει πάνω από 10 ύποπτες περιπτώσεις του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού ύστερα από τα αρχικά τεστ που έδειξαν ότι είχαν ένα χαρακτηριστικό που τα διαχωρίζει από το κυρίαρχο στέλεχος Δέλτα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Στίβεν Ντόνελι.

Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσο κινδυνεύουν οι διπλά εμβολιασμένοι

Ο Ντόνελι είπε ότι τα ύποπτα περιστατικά είχαν σταλεί για πλήρη ανάλυση της αλληλούχησης του γονιδιώματος, αλλά είναι πιθανόν οι αξιωματούχοι να επιβεβαιώσουν τις μολύνσεις τις ερχόμενες ημέρες.

«Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε πόσες πολλές περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν», δήλωσε ο Ντόνελι στο ιρλανδικό δίκτυο Virgin Media News, προσθέτοντας ότι ο αριθμός που εστάλη για πλήρη ανάλυση αλληλούχησης γονιδιώματος είναι λίγο πάνω από 10.

ΠΟΥ για μετάλλαξη Όμικρον: Πολύ υψηλός ο παγκόσμιος κίνδυνος - Πάρτε μέτρα

Η Ιρλανδία έχει πει στους πολίτες να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια σε επτά χώρες της νότιας Αφρικής λόγω των ανησυχιών για την Όμικρον που αρχικά εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική και ίσως επαναφέρει το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας σε ξενοδοχείο για να ανακόψει την εξάπλωσή της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top