Τζο Μπάιντεν: Ζητά την άρση της πατέντας των εμβολίων για τον κορωνοϊό

Μεγάλη ανησυχία και στις HΠΑ για την νέα μετάλλαξη Όμικρον

Μεγάλη ανησυχία και στις HΠΑ για την νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού. Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά την άμεση άρση της πατέντας των εμβολίων.  

Μ. Βρετανία: Νέα μέτρα λόγω μετάλλαξης Όμικρον - Ξάνα υποχρεωτική η μάσκα

«Αν δεν εμβολιαστεί ο παγκόσμιος πληθυσμός η πανδημία αυτή δεν θα τελειώσει» δήλωσε ο Τζό Μπάιντεν, απευθύνοντας έκκληση στις χώρες οι οποίες επρόκειτο να συνεδριάσουν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου την επόμενη εβδομάδα να συμφωνήσουν στην προσωρινή άρση της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας των εμβολίων κατά του Covid -19, μετά τον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού στην Αφρική. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα στη Γερμανία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Σουλτογιάννη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η συνάντηση αυτή που θα γινόταν στη Γενεύη μπορεί μεν να αναβλήθηκε πριν από λίγο επ᾽αόριστον λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών, ο Αμερικανός πρόεδρος όμως επιμένει ότι ο εμβολιασμός των φτωχών χωρών είναι η μόνη λύση για να τεθεί υπό έλεγχο το νέος στέλεχος του ιού. 

Άλλωστε η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχεται νέες επικρίσεις για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες εμβολίων σε τρίτες χώρες. Από Δευτέρα κλειστά θα είναι τα σύνορα και των ΗΠΑ για οκτώ χώρες της Νοτίου Αφρικής.  

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου από το Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top