Βουλγαρία: 46 νεκροί από φωτιά σε λεωφορείο - «Έχουν γίνει κάρβουνο»

12 παιδιά ανάμεσα στα θύματα - Πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν

Μια απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο της Βουλγαρίας σήμερα το πρωί, όταν λεωφορείο με πινακίδες κυκλοφορίας της Βόρειας Μακεδονίας πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 46 άνθρωποι. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και τουλάχιστον 12 παιδιά.

Επτά μόνο επιβάτες κατάφεραν να σωθούν, πηδώντας από τα παράθυρα του φλεγόμενου λεωφορείου και μεταφέρθηκαν με σοβαρά εγκαύματα σε νοσοκομείο στη Σόφια. 

 

«Οι εικόνες είναι τρομακτικές. Δε μπορούν να τις αντέξουν πολλοί, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Άνθρωποι έχουν γίνει κάρβουνο. Πρέπει να ξεκινήσει η αναγνώριση, έναν προς έναν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Στεφάν Γιάνεφ 

Ακόμη δεν είναι σαφές αν η φωτιά προκάλεσε το τροχαίο ή αν προκλήθηκε από αυτό. Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 02:00 ώρα Ελλάδος. 

Ο τόπος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο περί τραγωδίας.

«Πρόκειται για τραγωδία. Δε γνωρίζουμε ακόμη εάν όλα τα θύματα είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά αυτό υποθέτουμε, καθώς το λεωφορείο είχε πινακίδες της χώρας μας», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Nova. 

Το λεωφορείο επέστρεφε στα Σκόπια έπειτα από επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, και περνούσε μέσα από την Βουλγαρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top