Χριστούγεννα στη Βιέννη: Ένα ταξίδι σε... άλλη εποχή!

Δείτε χριστουγεννιάτικες εικόνες από τη στολισμένη πρωτεύουσα της Αυστρίας

Κάθε φορά που πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, η Βιέννη μετατρέπεται σε «πόλο» έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες σε όλον τον κόσμο.

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: Οι ωραιότερες εκδρομές για να περάσετε αξέχαστα

Αν βρεθείτε στην πρωτεύουσα της Αυστρίας την εποχή αυτή, θα διαπιστώσετε ότι ολόκληρη η πόλη έχει «φορέσει» τα γιορτινά της.

Πολύχρωμα φωτάκια και στολισμένα δέντρα εντοπίζονται σε κάθε γωνιά της, ενώ την εορταστική ατμόσφαιρα συμπληρώνουν συναυλίες και κονσέρτα που έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ο ταξιδιώτης. 

Χριστουγεννιάτικες εικόνες από τη στολισμένη Βιέννη

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας στολισμένη/Φωτογαφίες AP 

Η Αυστρία στολισμένη/Φωτογαφίες AP 

Η Βιέννη στολισμένη/Φωτογαφίες AP 

Χριστουγεννιάτικη αφορά στη Βιέννη/Φωτογαφίες AP 

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας στολισμένη/Φωτογαφίες AP 

Οι must-visit χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης

Είναι αδύνατο να επισκεφτείτε τη Βιέννη και να μην κάνετε τα ψώνια σας σε μια από τις πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές της.

Στο κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα στο Freyung, στεγάζεται η παλιά αγορά της Βιέννης που ιδρύθηκε το 1772 και λειτουργεί κανονικά έως σήμερα. Εκεί θα βρείτε κάθε λογής χριστουγεννιάτικο στολίδι, όπως και χειροποίητα αντικείμενα.

H υπέροχα στολισμένη Βιέννη/Φωτο AP

H υπέροχα στολισμένη Βιέννη/Φωτο AP

Από τη λίστα σας δεν πρέπει να λείπει και μια επίσκεψη στα Ανάκτορα Schönbrunn, που είναι τα σημαντικότερα και ιστορικότερα ανάκτορα στην Ευρώπη. Με το που ολοκληρώσετε την ξενάγησή σας στα ανάκτορα, σας περιμένει μια εντυπωσιακή πρωτοχρονιάτικη αγορά και χριστουγεννιάτικα κονσέρτα και εργαστήρια, για να παρακολουθήσετε εσείς και τα παιδιά σας.

Αν είστε ρομαντικοί τύποι, περάστε μία βόλτα από το κάστρο Belvedere και περιηγηθείτε μαζί με το έτερον ήμισυ στους εντυπωσιακούς του κήπους.

Πανέμορφη Βιέννη

Αν πάλι σκοπεύετε να ταξιδέψετε οικογενειακώς στη Βιέννη, τότε επιλέξτε την αγορά στην πλατεία Karlsplatz, όπου θα ανακαλύψετε πολλές δραστηρότητες για τα παιδιά. Όσοι θέλετε να αγοράσετε προϊόντα αποκλειστικά αυστριακής προέλευσης, είναι διαθέσιμα στην αγορά κοντά στον ναό του Αγίου Στεφάνου.

Χριστούγεννα στον κόσμο με τον πιο εντυπωσιακό στολισμό

Η λαμπερή τελετή στη Βιέννη για την αλλαγή του χρόνου

Κάθε χρόνο την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς «στήνεται» ένα ξέφρενο και ατέλειωτο πάρτι. Όλη τη νύχτα μουσικές ξεσηκώνουν το κοινό, προσφέρεται άφθονο κρασί, μπύρα και σαμπάνια, ενώ μόλις μπει ο νέος χρόνος, γίνεται ρίψη εκατοντάδων βεγγαλικών στην πλατεία του Δημαρχείου και στο Prater, στον τροχό. 

Μόλις η γιορτή φτάσει στο τέλος της, ο κόσμος απολαμβάνει την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της φιλαρμονικής της Βιέννης σε γιγαντοοθόνη μπροστά στο Δημαρχείο. 

Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Βιέννη/ Φωτογραφία AP

Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Βιέννη/ Φωτογραφία AP
  Συναυλίες και κονσέρτα σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας της Αυστρίας/Φωτογραφία AP
  Συναυλίες και κονσέρτα σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας της Αυστρίας/Φωτογραφία AP
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top