Moderna: Αίτηση για επέκταση της χρήσης του εμβολίου σε παιδιά 6 – 11 ετών

Ο EMA ξεκίνησε την αξιολόγηση

Moderna

Ο EMA ξεκίνησε την αξιολόγηση της αίτησης για επέκταση της χρήσης του εμβολίου της Moderna για την COVID-19, Spikevax, σε παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών.

ΕΜΑ: «Πράσινο» φως για τρίτη δόση με το εμβόλιο της Moderna

Το Spikevax είναι εμβόλιο για την πρόληψη της COVID-19, το οποίο προς το παρόν έχει εγκριθεί  για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.  

Η επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση του EMA (CHMP) θα επανεξετάσει τα δεδομένα για το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων μιας συνεχιζόμενης κλινικής μελέτης που περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προτείνει την επέκταση της χρήσης του. 

Moderna: «Εμβόλιο και στα νήπια σύντομα»

Το χρονοδιάγραμμα οποιασδήποτε αξιολόγησης εξαρτάται πάντα από τα δεδομένα που υποβάλλονται. Το τρέχον χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης προβλέπει γνωμοδότηση σε περίπου 2 μήνες, εκτός εάν απαιτούνται συμπληρωματικές πληροφορίες ή ανάλυση. Πρόκειται για συντομευμένο χρονοδιάγραμμα σε σύγκριση με παρόμοιους τύπους αξιολογήσεων εκτός πανδημίας.

Moderna: Ετοιμάζει μονοδοσικό εμβόλιο για κορωνοϊο και γρίπη

Ο Οργανισμός θα κοινοποιήσει το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του. Στη συνέχεια, η γνώμη της CHMP θα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκδώσει τελική απόφαση.

Μαρία Ψαρρά, Βρυξέλλες
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top