Κορωνοϊός: Ποια χώρα δε θα καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες των ανεμβολίαστων

Από την κυβέρνηση τα ιατρικά έξοδα για παιδιά κάτω των 12 ετών

Τα καταγεγραμμένα κρούσματα του κορωνοϊού σε παγκόσμια κλίμακα ξεπέρασαν χθες Δευτέρα 8/11/21, τα 250 εκατ.- βίντεο ΑΡ

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι από τις 8 Δεκεμβρίου δε θα καλύπτει τα ιατρικά έξοδα για τη θεραπεία κατά της Cοvid-19 όσων πολιτών έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Μέχρι σήμερα οι ανεμβολίαστοι αποτελούν μια ευμεγέθη πλειονότητα ασθενών με Cοvid-19 που έχει ανάγκη περίθαλψης σε ΜΕΘ. Το υπουργείο Υγείας της χώρας επισήμανε χθες ότι αυτοί οι ασθενείς «επιβαρύνουν δυσανάλογα τις ιατροφαρμακευτικές πηγές της χώρας».

Αυστραλία: Οι ανεμβολίαστοι είναι 16 φορές πιθανότερο να εισαχθούν σε ΜΕΘ

«Ως εκ τούτου, από τις 8 Δεκεμβρίου 2021 θα ξεκινήσουμε να χρεώνουμε ασθενείς με Cοvid-19 που είναι κατ΄επιλογήν ανεμβολίαστοι. Αυτό θα αφορά όλους τους ανεμβολίαστους ασθενείς με Cοvid-19 που θα έχουν εισαχθεί στις 8 ή μετά τις 8 Δεκεμβρίου 2021 σε νοσοκομεία. Tα ιατρικά έξοδα για την θεραπεία της  Cοvid- 19 για όσους είναι ακατάλληλοι για να εμβολιαστούν θα εξακολουθήσουν να καλύπτονται πλήρως από την κυβέρνηση, για παράδειγμα για παιδιά κάτω των 12 ετών ή άτομα που δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Οι ανεμβολίαστοι μπορεί να μολύνονται ξανά από κορωνοϊό κάθε 16 μήνες

Η κυβέρνηση καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες για την θεραπεία της Cοvid-19 για όλους τους Σιγκαπουρέζους, τους μόνιμους κατοίκους και τους έχοντες άδεια για μακροχρόνια διαμονή από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία στις αρχές του 2020, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Σιγκαπούρη ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στις 30 Δεκεμβρίου 2020 με τα σκευάσματα της  Pfizer και της Moderna. Μέχρι στιγμής το 85% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top