Κλίο Σμιθ: Βίντεο από τη διάσωση της 4χρονης - «Θα σε πάμε να δεις τη μαμά»

Συνελήφθη και ανακρίνεται ένας 36χρονος

Η στιγμή της διάσωσης της 4χρονης Κλίο από τους αστυνομικούς- βίντεο ΑΡ

Συγκλονιστικές στιγμές καταγράφηκαν στην Αυστραλία, που αγωνιούσε για την εξαφάνιση της 4χρονης Κλίο Σμιθ. Το κοριτσάκι εντοπίστηκε σε ένα κλειδωμένο σπίτι στο Κάρναρβον της δυτικής Αυστραλίας, το οποίο απέχει περίπου μια ώρα από το σημείο που εξαφανίστηκε και μόλις επτά λεπτά από το σπίτι της οικογένειας της μικρής. 

Αυστραλία: Βρέθηκε ζωντανή η 4χρονη που είχε εξαφανιστεί σε κάμπινγκ!

Η Κλίο απαθανατίστηκε στην αγκαλιά ενός αστυνομικού λίγο μετά τη διάσωσή της, σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. Τα ματάκια της έδειχναν κουρασμένα, αλλά η ανακούφιση ήταν έκδηλη στο πρόσωπό της. «Θα σε πάμε να δεις τη μαμά και τον μπαμπά σου» είπε ένας από τους ντετέκτιβ που ερευνούσαν την υπόθεση και η 4χρονη χαμογέλασε ανακουφισμένη.

Στην αγκαλιά του αστυνομικού η 4χρονη Κλίο- φωοτογραφία ΑΡ

Στην αγκαλιά του αστυνομικού η 4χρονη Κλίο- φωτογραφία ΑΡ

Το κοριτσάκι βρισκόταν σε κάμπινγκ με την οικογένειά της, όταν το πρωί της 16ης Οκτωβρίου η σκηνή βρέθηκε ανοιχτή και το κοριτσάκι έλειπε από μέσα. Η ιστορία με την εξαφάνιση της μικρής Κλιό είχε προκαλέσει κύμα αλληλεγγύης στην Αυστραλία. 

Εξαφάνιση Κλίο Σμιθ: Συνελήφθη 36χρονος και ανακρίνεται

Για την εξαφάνιση της 4χρονης, «της Μαντλίν της Αυστραλίας», όπως την παρομοίασαν τα ΜΜΜ, συνελήφθη ένας 36χρονος και ανακρίνεται, αλλά δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες σε βάρος του.

Ο ύποπτος δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια της μικρής, διευκρίνισε ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Δυτικής Αυστραλίας, Κρις Ντόουσον. Η αστυνομία πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της ότι η απαγωγή της Κλίο δείχνει να μην ήταν προσχεδιασμένη και ότι αναμένεται απαγγελία κατηγοριών.

Η στιγμή της διάσωσης της 4χρονης Κλίο- φωτογραφία ΑΡ

Η στιγμή της διάσωσης της 4χρονης Κλίο- φωτογραφία ΑΡ

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς η αστυνομία έφτασε στο κλειδωμένο σπίτι, όπου βρισκόταν το κοριτσάκι δεν έχουν δοθεί. Αυτό που έχει γίνει γνωστό ήταν ότι ενήργησαν με «αποδείξεις» μαζί με «ιατροδικαστικές» ενδείξεις - και ότι η αναφορά ενός αυτοκινήτου στην περιοχή ήταν ζωτικής σημασίας για τον εντοπισμό του κοριτσιού.

Το κοριτσάκι πάντως είναι σώο και αβλαβές. Μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο και σε φωτογραφία που ανήρτησε η αστυνομία απαθανατίστηκε χαμογελαστή, με μια γρανίτα στο χέρι.

«Είναι καλά. Αυτό φάνηκε από την αρχή», δήλωσε ο Κάμερον Μπλέιν, ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς που βρήκαν τη μικρή. «Όταν την πήγαμε στο νοσοκομείο μας διαβεβαίωσαν γι'αυτό οι άνθρωποι που ξέρουν απ' αυτά» πρόσθεσε, σχολιάζοντας ότι η εύρεσή της ήταν αναμφίβολα η καλύτερη στιγμή της σταδιοδρομίας του.

Ο ντετέκτιβ Μπλέιν ήταν ο άνθρωπος που μίλησε πρώτος με το κοριτσάκι. Έκανε τρεις προσπάθειες, ώσπου η μικρή απάντησε ότι ονομάζεται Κλίο. Μόλις συνειδητοποίησαν οι αστυνομικοί ότι είχαν βρει το εξαφανισμένο κοριτσάκι, ο Μπλέιν είπε ότι ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς και ανακούφισης. Στις έρευνες για τον εντοπισμό της Κλιό  από στεριάς, θαλάσσης και αέρος μετείχαν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί.

«Η οικογένειά μας είναι ξανά πλήρης» έγραψε στο instagram η μητέρα της μικρής, Έλι Σμιθ, λίγο αφότου η 4χρονη παραδόθηκε στους γονείς της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top