Ιταλία: Η δολοφονία της 13χρονης Yara που συγκλόνισε τη χώρα το 2010

Η αληθινή ιστορία θα προβάλλεται στο Netflix από αρχές Νοεμβρίου

Yara Gambirasio

Στη μικρή οθόνη ζωντανεύει η υπόθεση δολοφονίας της 13χρονης Yara Gambirasio, που είχε συγκλονίσει την Ιταλία το 2010. Η σειρά κάνει πρεμιέρα στο Νetflix στις αρχές Νοεμβρίου.

Η Yara, αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, εξαφανίστηκε τον Νοέμβριο του 2010. Έφυγε από το σπίτι της, στην κοινότητα Brembate di Sopra, με προορισμό το γυμναστήριο της που ήταν πολύ κοντά. Ήταν ενθουσιασμένη για τις επιδείξεις που θα είχε την επόμενη εβδομάδα. Είπε αντίο στην οικογένειά της, με σκοπό να αφήσει ένα στερεοφωνικό στον προπονητή της, αλλά δε γύρισε ποτέ. 

Οι γονείς της ανησυχούσαν και κάλεσαν την αστυνομία. Την υπόθεση ανέλαβε μία δυναμική πρώην αστυνομικός που τα είχε βάλει με την Κόζα Νόστρα στη Σικελία. Η κινητοποίηση των αρχών για τον εντοπισμό της Yara ήταν άμεση. 

Στίγμα του κινητού της αλλά και τα σκυλιά της αστυνομίας έδειξαν πως τα ίχνη της 13χρονης εντοπίζονταν προς την αντίθετη κατεύθυνση, από αυτήν του σπιτιού της.

Ανακρίθηκαν οι γονείς της Yara, ενώ δείγματα DNA ελήφθησαν από δεκάδες Ιταλούς. Η 13χρονη Yara δεν είχε βρεθεί. Ένας Μαροκινός, ο Mohammed Fikri, θεωρήθηκε ύποπτος για την εξαφάνιση του κοριτσιού, όμως τελικά αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία ότι είχε σκοτώσει το κορίτσι. 

Τελικά, το πτώμα της Yara βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, τρεις μήνες αργότερα, 10 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας της. Τη σορό της βρήκε ένας μεσήλικας σε ακατοίκητη θαμνώδη περιοχή, στην προσπάθειά του να δοκιμάσει το ραδιοελεγχόμενο αεροπλάνο του. Το κορίτσι έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και είχε χτυπηθεί στο κεφάλι. Δεν είχε βιαστεί, ωστόσο η ακριβής αιτία θανάτου της δεν εξακριβώθηκε.

Το 2014 έγινε η επόμενη σύλληψη υπόπτου για τον φόνο της Yara... Η υπόθεση πήρε μεγάλη δημοσιότητα και υπήρξε από τις πιο περίπλοκες δολοφονίες στα χρονικά της Ιταλίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top