Ελπιδοφόρα μηνύματα από Biontech: «Ετοιμάζεται εμβόλιο κατά του καρκίνου»

Ποντάρουν στην τεχνολογία mRNA για να βάλουν φρένο στις μεταστάσεις

Καθημερινά οι επιστήμονες δίνουν μάχη στα εργαστήρια για να βρουν το εμβόλιο που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει στα ίσα τον καρκίνο και δε θα οδηγήσει στον θάνατο και άλλους ανθρώπους. Τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα από τους επιστήμονες της Biontech που ετοιμάζουν εμβόλιο για να βάλουν «φρένο» στις μεταστάσεις. 

Αμερικανοί ερευνητές και όχι μόνο, δουλεύουν νυχθημερόν για να κατατροπώσουν τον  καρκίνο με πανίσχυρο όπλο: ένα πολλά υποσχόμενο εμβόλιο.   

Καρκίνος του Μαστού: Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξεις!

«Όσον αφορά στον καρκίνο του πεπτικού, που είναι ο δεύτερος σε θνησιμότητα παγκοσμίως, εδώ και τρία χρόνια διενεργούνται πειράματα και έχουν απομονωθεί οι μικροοργανισμοί της χλωρίδας του εντέρου που ευθύνονται για φλεγμονή. Αυτό θα οδηγήσει στη πιθανή πρόληψη του καρκίνου του εντέρου, όπως με το εμβόλιο για το HPV για τα νεαρά κορίτσια» είπε ο επιμελητής Χειρουργικής Ογκολογίας ΓΑΟΝΑ «Άγιος Σάββας», Άρης Πλαστήρας. 

Επικεφαλής BioNTech: «Σε 2- 3 χρόνια θα έχουμε εμβόλια κατά του καρκίνου»

«Ετοιμάζουμε ένα εμβόλιο που ενημερώνει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να αναγνωρίζει και με ακρίβεια να σκοτώνει τα κύτταρα του όγκου»  σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν.

Νέα «υπερηχητική» μέθοδος θεραπείας κατά του καρκίνου του εγκεφάλου

Οι επικεφαλής της Biontech ποντάρουν στην τεχνολογία mRNA για να βάλουν φρένο εκτός από τον κορωνοϊό και στην επανεμφάνιση καρκίνων. Ο Μπραντ είναι ένας από τους εκατοντάδες ασθενείς που πήραν μέρος στις κλινικές δοκιμές. 

«Δεν ήξερα αρκετά για το μελάνωμα για να καταλάβω πόσο σημαντικό είναι . Ο καρκίνος ήταν τόσο επιθετικός που μου είπαν πώς αν το σώμα μου δεν ανταποκρινόταν στο φάρμακο τότε θα είχα 6 -9 μήνες ζωής. Οι κηλίδες δεν υπάρχουν, εξαφανίστηκαν» είπε. 

Βρετανία: Πάνω από 50 τύπους καρκίνου εντοπίζει νέα αιματολογική εξέταση

Επανάσταση στην επιστήμη φέρνει και το  βρετανικό τεστ αίματος το οποίο εντοπίζει 50 είδη της ασθένειας πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top