Γαλλία: Αυτοκτόνησε 14χρονη μετά από ανελέητο bullying

Αν και είχε αλλάξει σχολείο συνεχιζόταν η κακοποίηση

σχολείο

Μία 14χρονη από τη Γαλλία αυτοκτόνησε στις αρχές Οκτωβρίου, με το περιβάλλον της να κάνει λόγο για ανελέητο bullying επί δύο χρόνια. 

Η έρευνα για τα αίτια συνεχίζεται, ενώ ο αδελφός της Ντίνα αναφέρει ότι η κοπέλα δεχόταν προσβολές και στο σχολείο, όπου την αποκαλούσαν «βρωμολεσβία» και «βρωμοαράβισσα».

Πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με τον αδελφό της, η Ντίνα είχε πάει σε νέο σχολείο, όπου παρέα κοριτσιών «εκτόξευε» όλους τους παραπάνω χαρακτηρισμούς εναντίον της.

Όταν μάλιστα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας τον περασμένο Μάρτιο και απέτυχε, έλαβε ένα γράμμα που έλεγε: «ελπίζουμε την επόμενη φορά να καταφέρεις να πεθάνεις». 

Αν και άλλαξε σχολείο και φαινόταν χαρούμενη στο νέο της περιβάλλον, συνάντησε στο κυλικείο που είναι κοινό σε πολλά σχολεία, της βασανίστριές της.

Στις 5 Οκτωβρίου η μητέρα της τη βρήκε νεκρή στο δωμάτιό της. Τώρα εξέδωσαν μια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι θα υποβάλουν μήνυση.

«Είναι σε εξέλιξη μία έρευνα, για την οποία δεν είμαστε ενήμεροι. Σύντομα θα υποβάλουμε μήνυση κατά των Χ αλλά και κατά του σχολείου που δεν έκανε τίποτα για την αδελφή μου. Δεν θα το δεχτούμε αυτό», ανέφερε ο αδελφός της σε ανακοίνωσή του.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, με τον εισαγγελέα να δηλώνει πως πρέπει να ξεκαθαριστεί το αν το bullying ήταν η αιτία της αυτοκτονίας της 14χρονης. Την Τρίτη θα καταθέσει ο διευθυντής του σχολείου της. Σήμερα έγινε στην πόλη Mulhouse «λευκή πορεία» στη μνήμη του κοριτσιού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top