Τουρκία: Οργισμένη αντίδραση στη διακήρυξη Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Εκνευρισμό προκάλεσε στην Άγκυρα η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην Αθήνα.

Τριπλό ανάχωμα από Ελλάδα - Κύπρο - Αίγυπτο στην τουρκική επιθετικότητα 

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας επιτέθηκε κυρίως κατά της Αιγύπτου και κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο ότι αποτελούν την αιτία της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

H ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Η δήλωση, που δημοσιεύθηκε μετά την τριμερή σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2021 με τη συμμετοχή των ηγετών της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης, είναι μια νέα εκδήλωση των εχθρικών πολιτικών του ελληνικού δίδυμου απέναντι στην Τουρκία και την ΤΔΒΚ. Η συμπερίληψη της Αιγύπτου σε αυτή τη δήλωση είναι ένδειξη ότι η αιγυπτιακή διοίκηση δεν έχει καταλάβει ακόμη την πραγματική διεύθυνση όπου μπορεί να συνεργαστεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Έχουμε δείξει σε φίλους και εχθρούς ότι καμία πρωτοβουλία στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ δεν μπορεί να είναι επιτυχής. Η Τουρκία υποστηρίζει ενεργειακά έργα που θα αυξήσουν τη συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής. Ωστόσο, αυτά τα έργα δεν πρέπει να αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων και πρέπει να είναι χωρίς αποκλεισμούς».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top