Αφγανιστάν: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση σε τζαμί

Από την επίθεση τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν

Πολύνεκρη επίθεση σε τζαμί στο Αφγανιστάν - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Το Ισλαμικό Κράτος ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο τέμενος της πόλης Κουντούζ στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, όπως γνωστοποιήθηκε από ανακοίνωση που εξέδωσε το «πρακτορείο» προπαγάνδας των τζιχαντιστών «Amaq» και αναρτήθηκε στο Telegram.

Από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, σύμφωνα με υπηρεσία του ΟΗΕ.

Αφγανιστάν

έκρηξη Αφγανιστάν

Οπτικό υλικό δείχνει πτώματα περιστοιχισμένα από συντρίμμια μέσα στο τέμενος αυτό, στο οποίο προσεύχονται σιίτες μουσουλμάνοι που αποτελούν μειονότητα στο Αφγανιστάν.

Νωρίτερα, ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν, διατηρώντας την ανωνυμία του, έκανε λόγο στο Reuters για τουλάχιστον 28 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στη σημερινή έκρηξη.

νεκροί Αφγανιστάν

τρομοκρατικό χτύπημα Αφγανιστάν

Η ηγεσία των Ταλιμπάν αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη απειλή από την τοπική θυγατρική του Ισλαμικού Κράτους, γνωστή ως Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αυξήσει τις επιθέσεις με στόχο τους αντιπάλους τους, συμπεριλαμβανομένων δύο θανατηφόρων βομβιστικών επιθέσεων στην Καμπούλ.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει επίσης στοχοποιήσει τις θρησκευτικές μειονότητες του Αφγανιστάν σε επιθέσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top