Κορωνοϊός: Γέμισαν τα νεκροτομεία στο Αϊντάχο

Δεν έχουν διαθέσιμη χωριτηκότητα τα γραφεία κηδειών στην πολιτεία των ΗΠΑ

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο/ AP

Νέο μεγάλο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού πλήττει πλέον τις ΗΠΑ, με τον ημερήσιο αριθμό των θανάτων από την Covid-19 να περνά και πάλι τους 2.000 την τελευταία εβδομάδα.

Κορωνοϊός: Συναγερμός για νέα μετάλλαξη που μολύνει και τους εμβολιασμένους

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν φτάσει ήδη τους 690.691 νεκρούς (σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου John Hopkins), εκ των οποίων οι 50.617 να έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 28 μέρες. 

Οι θάνατοι από την Covid-19 έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ στο Αϊντάχο, με αποτέλεσμα τα νεκροτομεία και τα γραφεία κηδειών σε όλη την πολιτεία να μην έχουν διαθέσιμη χωρητικότητα, ανέφερε ο δημοσιογράφος της Washington Post, Derek Hawkins. H κατάσταση είναι τόσο τραγική που ορισμένοι νεκροθάφτες στο Αϊντάχο αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ρυμουλκούμενα ψυγεία για τις σορούς. Στο μεταξύ, η αναμονή για αποτέφρωση, έχει φτάσει να ξεπερνά διάστημα αρκετών εβδομάδων.

Τέξας: Πέθανε η 4χρονη κόρη αντιεμβολιάστριας - Τώρα δηλώνει μετανιωμένη

Σημειώνεται ότι η πολιτεία Αϊντάχο έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανοσοποίησης στις ΗΠΑ. Ωστόσο, οι εμβολιασμένοι πολίτες ανυπομονούν για μια τρίτη δόση, παρόλο που το θέμα για το ποιες ομάδες χρειάζονται μια ενισχυτική δόση, έχει προκαλέσει μια σύγχυση τόσο στους πολίτες όσο και τους υγειονομικούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top