Κορωνοϊός: Συναγερμός για νέα μετάλλαξη που μολύνει και τους εμβολιασμένους

Υπάρχουν ήδη κρούσματα σε 31 χώρες – Ανησυχία στις ΗΠΑ

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο/ AP

Μία νέα παραλλαγή του κορωνοϊού φαίνεται πως έκανε την εμφάνισή της στις ΗΠΑ, αφού ανιχνεύτηκε σε 45 ανθρώπους, που αποτελούν τροφίμους και προσωπικό ενός γηροκομείου στο Κεντάκι. 

Η παραλλαγή R1 φαίνεται πως είναι πιο μεταδοτική και πιο επικίνδυνη από την Δέλτα, καθώς η πρώτη φαίνεται να προσβάλλει πολύ εύκολα και τους πλήρως εμβολιασμένους. 

Τι φοβάται ο κορωνοϊός - Σε ποιες συνθήκες δεν μπορεί να επιβιώσει

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, σχεδόν όλοι από τους 45 που μολύνθηκαν στο Κεντάκι ήταν εμβολιασμένοι. Ωστόσο, ο πρώτος που μετέδωσε τον ιό ήταν ανεμβολίαστος, γεγονός που μπορεί να συνέβαλλε στην υπερμετάδοσή του. 

Μετάλλαξη «Δέλτα»: Σε πόσες χώρες έχει εντοπιστεί ως σήμερα

Το Forbes αναφέρει πως η παραλλαγή R1 θεωρείται πιο επιθετική και ανθεκτική στα αντισώματα από την Δέλτα. Σύμφωνα με το CDC, η συγκεκριμένη παραλλαγή ξεκίνησε από την Ιαπωνία στις αρχές του 2021, ενώ περιέχει μεταλλάξεις που θα μπορούσαν να μειώσουν την αποτελεσματικότητά των αντισωμάτων. 

Pfizer: O FDA ενέκρινε τρίτη δόση του εμβολίου σε πολίτες δύο κατηγοριών

Σύμφωνα με τον ιστότοπο outbreak.info, ο οποίος συλλέγει δεδομένα σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, από τις 21 Σεπτεμβρίου, η R.1 έχει μολύνει περισσότερους από 10.567 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει εντοπιστεί σε 47 πολιτείες των ΗΠΑ και σε 31 χώρες του κόσμου συνολικά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top