Δανία: Πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σφαγή 1.500 δελφινιών

Το αιματοβαμμένο έθιμο των νησιών Φερόε έχει προκαλέσει οργή

δελφίνι/ Unsplash

Αντιδράσεις προκαλεί για μία ακόμα χρονιά το βάρβαρο έθιμο στα Νησιά Φερόε, με τη δολοφονία θηλαστικών. Φέτος, σχεδόν 1500 δελφίνια σκοτώθηκαν και το διαδίκτυο γέμισε με εικόνες και βίντεο από το βάρβαρο έθιμο. 

Το συγκεκριμένο κυνήγι ονομάζεται Grindadrap και κατά τη διάρκειά του τα δελφίνια παρασύρονται από μηχανοκίνητα σκάφη προς την ακτή και στη συνέχεια θανατώνονται από τους φαλαινοθήρες στις ακτές χρησιμοποιώντας καμάκια, ακόμη και τρυπάνια. Το Grindadrap θεωρείται παράδειγμα παραδοσιακής «φαλαινοθηρίας των αβορίγινων».

Βίντεο που ανέβασαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης οι ακτιβιστές της Sea Shepherd έδειξαν εκατοντάδες σφαγμένα ζώα να κείτονται στην ακτογραμμή.

Διάσωση δελφινιού από την παραλία στον δήμο Παγγαίου

Αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν από την Δανή πρωθυπουργό να λάβει μέτρα για να σταματήσει αυτό το αιματοβαμμένο έθιμο.

Η «παραδοσιακή» σφαγή καταγράφηκε από πολλές κάμερες και οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές ζητούν τώρα να υπάρξουν συνέπειες για τους δολοφόνους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιστέκεται στις εκκλήσεις να σταματήσει την εμπορική του συμφωνία με την αυτόνομη περιοχή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιμετωπίζει επίσης εκκλήσεις να επιβάλει συνέπειες - κάτι που θεωρητικά δε θα μπορούσε να κάνει, δεδομένου ότι η νησιωτική ομάδα των Φερόε δεν αποτελεί μέρος της ΕΕ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top